Shakshuka Met Venkelsalade 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Shakshuka met venkelsalade

Deze shakshuka met venkelsalade is een verrassende variatie op het klassieke Midden-Oosterse gerecht. Het is een heerlijk en makkelijk te maken gerecht dat perfect is als avondmaal. De shakshuka wordt gemaakt met een smaakvolle saus van tomaten, paprika, uien en kruiden, die de basis vormt voor de gepocheerde eieren. De toevoeging van venkelsalade zorgt voor een frisse en knapperige textuur, en geeft het gerecht een extra smaakdimensie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept shakshuka met venkelsalade

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de puntpaprika en de gele paprika doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd in de lengte in dunne repen. Haal de zaadlijsten uit de rode peper als je niet van pittig houdt. Snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaten in grove stukken.
2
Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan op hoog vuur voor 2 min. Voeg de olijfolie toe en bak de ui 5 min. Voeg de rode peper, gele paprika en puntpaprika toe en bak in 10 min. goudbruin.
3
Voeg de tomaten, het laurierblaadje en peper en zout toe. Zet het vuur laag en laat 10 min. pruttelen. Voeg steeds een scheutje water toe, zodat het de dikte heeft van een pastasaus.
4
Snijd ondertussen de venkel in de lengte in dunne repen en meng met de azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. Pluk de peterselie en hak grof.
5
Maak met een lepel holtes in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Leg een deksel op de pan en laat nogmaals 10 min. pruttelen tot het ei begint te stollen. Bestrooi met peterselie.
6
Serveer de shakshuka met brood en de venkelsalade.

Wat is shakshuka en waar komt het vandaan?

Shakshuka is een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit de Midden-Oosterse keuken en populair is in verschillende delen van de wereld. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gepocheerde eieren in een saus van tomaten, paprika, uien en kruiden. Het gerecht wordt meestal geserveerd als ontbijt of brunch, maar kan ook als avondmaal gegeten worden. Lekker met wat brood om te dippen en makkelijk voor een doordeweekse drukke avond!

Oorspronkelijk komt shakshuka uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, maar het is inmiddels populair geworden over de hele wereld. Shakshuka is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat op verschillende manieren kan worden aangepast en bereid, afhankelijk van het land of de regio waar het wordt geserveerd. Er zijn talloze variaties op dit gerecht. In sommige landen wordt er bijvoorbeeld merguez-worstjes of chipolataworstjes aan toegevoegd, terwijl het in andere landen juist vaak wordt geserveerd met fetakaas en brood. Ook lekker om te proberen is deze groene shakshuka met spinazie en munt. Maak het compleet met kipworstjes en pitabroodjes en zet snel een avondmaaltijd op tafel.

Een populaire klassieke variant van shakshuka is de Israëlische versie, die wordt geserveerd met veel kruiden, zoals komijn en koriander, en vaak ook harissa, een pittige saus. Daarnaast is de Tunesische versie van shakshuka, ook wel bekend als chakchouka, een populaire variant. Hier wordt vaak aubergine aan toegevoegd en het gerecht wordt geserveerd met brood.

Meer inspiratie

Opzoek naar meer recepten die volledig vegetarisch zijn? Gelukkig hebben wij genoeg inspiratie voor je klaarstaan! Bekijk de pagina met allerlei vegetarische recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via