Start jouw kerstdiner met een spektakelstuk met deze carpacciotorentjes! Het leuke aan dit gerecht is dat het supersnel op tafel staat, maar het er tóch heel spectaculair uitziet. Dit is zo’n voorgerecht dat je gemakkelijk klaarmaakt voor de hele familie!
Tip: snijd het overige brood in blokjes en maak er croutons van voor over een salade of in een soep.
Tip: rooster de pijnboompitten een dag van tevoren.
Tijdens Kerst is het voorgerecht de perfecte gelegenheid om de smaakpapillen te prikkelen en de gasten te verwennen met een voorproefje van wat nog komen gaat. Wij geven je enkele suggesties voor voorgerechten die de feestelijke sfeer op tafel brengen!
Laten we meteen beginnen met een waar klapstuk. Deze sashimi kerstkrans is een heerlijk voorgerecht om te delen (of serveer het als bijgerecht) en helemaal niet moeilijk om te maken. Je kan er de vis aan toevoegen die jij lekker vindt, zodat je het helemaal eigen maakt.
Een ander lekker voorgerecht met vis is deze gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas. De zalmbonbon kan je gemakkelijk van tevoren maken, zodat je voor het serveren alleen de bordjes of schaaltjes nog mooi op hoeft te maken. Serveer je graag een soepje? Ga voor deze romige bisque van garnaal! Extra feestelijk wanneer je het serveert in een glas.
Vegetariërs aan tafel? Kies voor de mini galette met courgette. Een klassiek Frans recept dat meestal in een zoete variant geserveerd wordt, maar wij maken ‘m hartig. Dat is nog eens een goede start van een heerlijk en smaakvol kerstdiner!
Gerookte eendenborst geeft natuurlijk het ultieme kerstgevoel. Deze paddenstoelentapenade met gerookte eendenborst kan je serveren op crostini zoals in het recept, maar je kan er bijvoorbeeld ook een heerlijke salade van maken. Eet smakelijk!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment