In samenwerking met:
Carpacciotorentjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Carpacciotorentjes

Start jouw kerstdiner met een spektakelstuk met deze carpacciotorentjes! Het leuke aan dit gerecht is dat het supersnel op tafel staat, maar het er tóch heel spectaculair uitziet. Dit is zo’n voorgerecht dat je gemakkelijk klaarmaakt voor de hele familie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept carpacciotorentjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Steek met de koekjesuitsteker of een scherp mes in totaal 12 sterren uit de sneetjes casinobrood.
2
Verhit een pan en rooster de pijnboompitten in een droge pan 3 min. op laag vuur goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
3
Zet de koekenpan terug op het vuur en smelt de roomboter in de pan. Toast de kerststerren aan beide kanten goudbruin.
4
Leg op elk klein bordje een broodster. Verdeel de carpaccio, rucola, Parmezaanse kaassnippers, truffelmayonaise en pijnboompitten over de broodster. Herhaal deze stap tot je 4 mooie carpacciotorentjes hebt.

Tip: snijd het overige brood in blokjes en maak er croutons van voor over een salade of in een soep.
Tip: rooster de pijnboompitten een dag van tevoren.

Voorgerechten voor een spetterend kerstdiner

Tijdens Kerst is het voorgerecht de perfecte gelegenheid om de smaakpapillen te prikkelen en de gasten te verwennen met een voorproefje van wat nog komen gaat. Wij geven je enkele suggesties voor voorgerechten die de feestelijke sfeer op tafel brengen!

Laten we meteen beginnen met een waar klapstuk. Deze sashimi kerstkrans is een heerlijk voorgerecht om te delen (of serveer het als bijgerecht) en helemaal niet moeilijk om te maken. Je kan er de vis aan toevoegen die jij lekker vindt, zodat je het helemaal eigen maakt.

Een ander lekker voorgerecht met vis is deze gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas. De zalmbonbon kan je gemakkelijk van tevoren maken, zodat je voor het serveren alleen de bordjes of schaaltjes nog mooi op hoeft te maken. Serveer je graag een soepje? Ga voor deze romige bisque van garnaal! Extra feestelijk wanneer je het serveert in een glas.

Vegetariërs aan tafel? Kies voor de mini galette met courgette. Een klassiek Frans recept dat meestal in een zoete variant geserveerd wordt, maar wij maken ‘m hartig. Dat is nog eens een goede start van een heerlijk en smaakvol kerstdiner!

Gerookte eendenborst geeft natuurlijk het ultieme kerstgevoel. Deze paddenstoelentapenade met gerookte eendenborst kan je serveren op crostini zoals in het recept, maar je kan er bijvoorbeeld ook een heerlijke salade van maken. Eet smakelijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Pinda
  • Ei
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via