Print opties

Sluiten

Gele curry

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snijd de knoflook en witte ui grof. Schil de gember en 10 gr kurkuma en snijd klein. Snijd de laos klein. Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de sereh en snijd fijn.
2
Verhit een pan op laag vuur zonder boter of olie en rooster het korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad, witte peper en gedroogde chilipeper voor 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 5 min. mee. Voeg de kokosolie, witte ui, gember, kurkuma, laos en sereh toe en bak in 5 min. goudbruin.
3
Laat het geheel afkoelen en pureer het geheel in een blender of met een grote vijzel tot een curry pasta.
4
Schil de overige kurkuma en rasp dit. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de curry pasta, geraspte kurkuma, vissaus, kokosmelk, palmsuiker, zout en visbouillon toe. Breng zachtjes aan de kook.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.