Print opties

Sluiten

Hasselback pompoen caprese

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen met behulp van een scherp mes of schilmesje. Snijd de pompoen doormidden en zorg ervoor dat de stam intact blijft. Dit houdt het geheel bij elkaar.
2
Plaats de pompoen in een ingevette ovenschaal en spreid uit. Bak de pompoen voor 50 min. in de oven gaar.
3
Haal de pompoen uit de ovenschaal en verdeel de tomaten passata op de bodem van de ovenschaal. Plaats de pompoen terug. Snijd de mozzarella en cherrytomaten in plakjes en plaats tussen de pompoenplakken in. Verdeel de pesto over de pompoen heen. Zet de ovenschaal voor 10 min. in de oven, zodat de kaas smelt.
4
Laat de hasselback pompoen even afkoelen en garneer met de pijnboompitten, balsamicodressing, peper en zout en oregano naar smaak.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.