Kipspiesjes Kids Gourmet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kipspiesjes met paprika en ananas

Een lekker tropisch kipspiesje die gegarandeerd zal scoren bij de kinderen (en volwassenen) door de rode paprika en zoete ananas. De kip is dankzij het paprikapoeder lekker fruitig en iets zoet en het geeft ook nog eens een mooie kleur. Supermakkelijk en lekker tijdens het gourmetten of barbecueën.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kipspiesjes met paprika en ananas

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm. Snijd de ananas in 8 stukken.
2
Meng de kipfilet met olijfolie en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
3
Rijg een stukje kip aan een satéprikker. Rijg vervolgens een stukje paprika en een stukje ananas aan de prikker.
4
Bak de kipspiesjes in ongeveer 8 min. gaar op de bakplaat. Draai regelmatig om.

Tip: Snijd de kip in kleine blokjes, zodat het niet lang hoeft te bakken. Kinderen hoeven dus niet lang te wachten aan tafel met dit recept.

Eten op een spies

Of je nu houdt van een klassieke spies met een stukje vlees en groente of losgaat met verschillende ingrediënten op een stokje: eten op een spies is altijd lekker én ontzettend leuk! Vind je het lastig om ingrediënten te kiezen? Wij helpen je graag op weg!

Maak eens deze kipsaté in romige tandoori marinade voor de kipliefhebbers. De kip marineer je in yoghurt, waardoor het supermals wordt. Of ga voor een vegetarische variant met deze saté van jackfruit. Jackfruit is een hele goede vervanger voor vlees. Door de structuur mis je het vlees geen moment. Serveer het met zelfgemaakte pindasaus en niemand heeft door dat het een vegetarische versie is!

Kaas doet het ook altijd goed op een gourmetavond. Probeer eens deze raclette spiesjes. De combinatie van aardappelen, raclette kaas en peterselie zorgen voor een hemels resultaat. Of ga voor deze halloumi met koffierub. De rub zorgt voor een diepe, donkere smaak en past perfect bij de halloumi. Dat is pas genieten!

Natuurlijk mag een visspiesje niet ontbreken. Maak deze klassieke gegrilde zalm spies, lekker met schijfjes limoen. Dat zorgt voor een heerlijke, frisse touch. Kan je niet kiezen tussen alle soorten vis? Ga dan voor deze vis souvlaki met tonijn, zalm én kabeljauw. Zo heb je drie soorten vis in één gerecht. Extra lekker door de marinade van olijfolie en een citroenmengsel.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?