In samenwerking met:
courgetti sea nuggets
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Lemony pesto courgetti met Sea Nuggets

De welbekende, klassieke pasta pesto maar dan in een geheel nieuw jasje! Met dit recept maak je een lekker zomers gerecht met een salty en crunchy bite dankzij de plantaardige Sea Nuggets van The Dutch Weed Burger. Perfect om van te genieten tijdens die lange zomeravonden!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept lemony pesto courgetti met sea nuggets

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit in een koekenpan 1/3 van de olijfolie op middelhoog vuur. Fruit de ui 4 min. totdat het zacht en glazig is. Voeg de knoflook, spinazie en doperwtjes toe en roerbak 2 min. mee.
2
Rasp ondertussen de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Voeg de citroenrasp, het citroensap, de basilicum, de helft van de overige olijfolie, pijnboompitten en geroerbakte groenten in een blender en mix tot een groene saus. Is de saus te dik? Voeg eventueel water toe tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak met peper en zout.
3
Bereid ondertussen de Sea Nuggets volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en knapperig. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
4
Verhit opnieuw de koekenpan op middelhoog vuur met de overige olijfolie. Halveer de cherrytomaten. Voeg de courgetti spaghetti toe met de cherrytomaten en verwarm 2 min.
5
Verdeel de courgetti met cherrytomaten over de borden, drapeer de groene pestosaus eroverheen en leg de Sea Nuggets daarop.

Wat is courgetti?

Courgetti spaghetti, ook wel bekend als zoodles, is een heerlijk en gezond alternatief voor traditionele spaghetti. In plaats van tarwe- of glutenvrije pasta, worden slierten courgette gebruikt als basis voor dit gerecht. Het resultaat is een lichte, koolhydraatarme maaltijd die perfect is voor mensen die graag wat gezonder willen eten.

Courgetti spaghetti kan gemakkelijk thuis worden gemaakt met behulp van een spiraalsnijder, waarmee je courgettes in dunne slierten kunt snijden die lijken op spaghetti. Wil je dikkere plakken? Gebruik dan een mandoline of kaasschaaf. Courgetti is een geweldige optie om meer groenten aan je avondmaaltijd toe te voegen en de hoeveelheid koolhydraten te verminderen. Bovendien is het een snelle en eenvoudige optie voor mensen met een drukke levensstijl, het is namelijk zo gemaakt!

Als je geen tijd hebt om zelf courgetti spaghetti te maken, is het ook verkrijgbaar in de meeste supermarkten, vaak als kant-en-klaar product. Deze voorgesneden courgetteslierten bieden het gemak van een snel te bereiden maaltijd zonder compromis op het gebied van gezondheid.

Of je er nu voor kiest om courgetti spaghetti zelf te maken of kant-en-klaar te kopen, het is een smakelijke en voedzame optie die je zal helpen om op een gezonde manier van je favoriete pastagerechten te genieten. Naast dit lekkere recept met een zelfgemaakte citroenpesto zijn er meer verrukkelijke vegetarische courgetti recepten te vinden op Eatertainment. Wat dacht je van deze vegetarische spaghetti bolognese met heerlijke gemarineerde pulled oats? Of deze courgetti bolognese met burrata? Beide recepten zijn het proberen waard!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?