Print opties

Sluiten

Linzenspaghetti met gegrilde kalkoen, rucolapesto en courgette

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten al omschuddend in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
2
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp en kook de laatste 5 min. mee met de pasta.
3
Pel en snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Halveer de kalkoenfilet schnitzels in de breedte.
4
Pel de knoflook. Doe de knoflook samen met ⅔ van de rucola, pijnboompitten, geraspte kaas, ¾ van de olijfolie en het water in de keukenmachine en pureer tot een dikke pesto.
5
Giet de pasta en peen af en bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen). Doe de pasta terug in de pan en meng met het kookvocht, de pesto, ui en courgettelinten. Verwarm nog 3 min.
6
Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de kalkoenfilet met de rest van de olie en bestrooi met peper. Gril de schnitzels 2 min. en keer halverwege.
7
Schep de rest van de rucola door de pasta. Verdeel de pasta over diepe borden en serveer met de kalkoenfilet. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.