In samenwerking met:
Orzo met spekjes, roomkaas en pangrattato
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Orzo met spekjes, roomkaas en pangrattato

Deze orzo met spekjes, roomkaas en pangrattato is lekker romig en ontzettend smaakvol. En je maakt hem ook nog eens in 20 minuten! Zo kan je al snel genieten van dit heerlijke gerecht.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept orzo met spekjes, roomkaas en pangrattato

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de orzo in een grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en kook de laatste 4 min. mee. Giet af.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko en rozemarijn 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Dit is de pangrattato. Laat afkoelen tot gebruik.
3
Halveer de mozzarellabolletjes en pel en snijd de rode uien in halve ringen. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes al omscheppend op middelhoog vuur in 8 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het achtergebleven bakvet de rode ui 5 min. op middelhoog vuur.
4
Giet de orzo en sperziebonen af in een vergiet, vang wat kookvocht op en spoel onder lauw stromend water. Doe terug in de pan, voeg de roomkaas kruiden, 50 ml kookvocht (per 4 personen), de spekjes, rode ui en mozzarella toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en bestrooi met de pangrattato.

Meer recepten met spekjes

Hoewel spekjes niet heel erg gezond zijn om toe te voegen aan je gerecht, is het soms gewoon erg lekker! Spekjes zijn afkomstig van het buikspek en worden vaak krokant uitgebakken. Hierdoor geven ze een lekkere krokante en zoute bite aan je gerecht. En laten er nu genoeg gerechten met spekjes zijn om te maken! Kies bijvoorbeeld voor deze flammkuchen met camembert en mandarijn. Flammkuchen recepten worden van oorsprong ook gemaakt met spekjes en in dit recept matcht het dan ook perfect met de romige camembert en frisse mandarijn. Ook in pannenkoeken recepten zie je vaak spekjes terug! Zo is deze hartige spinaziepannenkoek met champignons en spek ontzettend lekker om te maken. Een verrassende twist op een klassieke pannenkoek.

Een klassiek recept waar spek niet in mag ontbreken, is een quiche Lorraine. De hoofdingrediënten van deze quiche zijn room, eieren en natuurlijk spekjes. Hartstikke makkelijk, maar het is een heerlijk recept! De korst wordt lekker krokant en bij elke hap geniet je van een romig en smaakvol gerecht. Liefhebber van zoete aardappel recepten? Kies dan eens voor deze traybake met prei, zoete aardappel en spekjes. Wij houden van traybakes, omdat dit één van de makkelijkste manieren van koken is. Je snijdt alles in de gewenste grootte, schuift het op een bakplaat en daarna in de oven. Zo gedaan dus! In dit recept gaan we voor een combinatie van prei, zoete aardappelen, spekjes en lekker veel kaas.

Een andere perfecte combinatie is een pasta met spekjes! De romige pasta met broccoli-courgettesaus met een zoute bite van de spekjes zorgt voor de ultieme smaakcombinatie.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via