Print opties

Sluiten

Orzo met spekjes, roomkaas en pangrattato

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Kook de orzo in een grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sperziebonen in stukjes van 1 cm en kook de laatste 4 min. mee. Giet af.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko en rozemarijn 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Dit is de pangrattato. Laat afkoelen tot gebruik.
3
Halveer de mozzarellabolletjes en pel en snijd de rode uien in halve ringen. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes al omscheppend op middelhoog vuur in 8 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het achtergebleven bakvet de rode ui 5 min. op middelhoog vuur.
4
Giet de orzo en sperziebonen af in een vergiet, vang wat kookvocht op en spoel onder lauw stromend water. Doe terug in de pan, voeg de roomkaas kruiden, 50 ml kookvocht (per 4 personen), de spekjes, rode ui en mozzarella toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en bestrooi met de pangrattato.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.