Pastinaak Mousse Met Rivier Kreeft, Pecan Crumble 0017 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pastinaakmousse met rivierkreeftjes, pecan crumble en aardappelchips

Begin je elegante kerstdiner met Neda’s fluweelzachte mousse, gecombineerd met smaakvolle pastinaak die goed samengaat met de rivierkreeftjes. Het geheel wordt afgemaakt met knapperige geroosterde pecannoten en zelfgemaakte aardappelchips. Deze smakelijke starter belooft het begin te zijn van een culinaire avond!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pastinaakmousse met rivierkreeftjes, pecan crumble en aardappelchips

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Schil de pastinaak en bewaar de schil en een aantal lintjes voor het hoofdgerecht.
2
Snijd de pastinaak in ringen. Pel en snijd de sjalotjes in ringen. Pel de knoflook. Verhit een pan met de roomboter op middelhoog vuur en smoor de sjalotjes. Voeg de pastinaak en knoflook toe en fruit 5 min. Voeg de slagroom en nootmuskaat toe en laat dit met de deksel op de pan ongeveer 20 min. op zacht vuur sudderen tot de pastinaak zacht is.
3
Blend het mengsel tot een gladde puree in de blender. Laat het volledig afkoelen en voeg de crème fraîche toe. Klop het luchtig tot een mousse. Schep het mengsel in een spuitzak en zet in de koelkast.
4
Rooster ondertussen de pecannoten 3 min., terwijl je de pan schudt. Hak de pecannoten met wat zeezout tot een crumble.
5
Schil de aardappelen. Verhit de plantaardige olie in een diepe pan en bak de aardappelschillen goudbruin en knapperig (de overige aardappel heb je niet nodig). Laat uitlekken op keukenpapier.
6
Bak de rivierkreeftjes heel kort aan in een pan en zet ze opzij.
7
Neem niet al de diepe glazen of bordjes en maak met een beetje pecan crumble een rondje. Spuit er een mooie toef pastinaakmousse in, garneer met de overige pecan crumble, rivierkreeftjes en aardappelchips.

Tip: maak het kerstdiner compleet met Neda Kia’s kerstmenu! Alle recepten vind je op Eatertainment.
Tip: bewaar de schil van de pastinaak voor het heerlijke hoofdgerecht van Neda Kia’s kerstmenu! Voor de kruidenkorst rosbief maak je namelijk krokante pastinaakchips van de overgebleven schillen.

Koken met pastinaak

Pastinaak is een knolgewas dat tot de schermbloemenfamilie behoort. Met zijn crèmekleurige huid en zoete, aardse smaak is pastinaak een veelzijdige groente die de laatste jaren een ware comeback heeft gemaakt in de keuken.

Oorspronkelijk afkomstig uit Eurazië, wordt pastinaak al eeuwenlang verbouwd en gegeten. In de middeleeuwen was pastinaak zelfs een veelvoorkomende groente in Europa, voordat hij in de loop der tijd werd verdrongen door de populariteit van aardappelen en wortelen. Gelukkig heeft pastinaak de laatste decennia weer terrein gewonnen en wordt hij gewaardeerd om zijn unieke smaak en voedingswaarde.

De smaak van pastinaak kan het best worden omschreven als zoet en nootachtig, met een vleugje kruidigheid. Deze groente is bijzonder veelzijdig en kan op verschillende manieren worden bereid. Geroosterd in de oven met olijfolie en kruiden, gepureerd in soepen of tot een puree, toegevoegd aan stoofschotels, gebakken als frietjes of gewoon rauw in salades, pastinaak voegt een subtiele en verfijnde smaak toe aan diverse gerechten.

Of je nu een ervaren chef-kok bent of een enthousiaste thuiskok, pastinaak verdient zeker een plekje in je keuken. Probeer nieuwe recepten uit, experimenteer met kruiden en ontdek de veelzijdigheid van deze heerlijke groente. Verwerk deze heerlijke groente eens in een pastinaakpuree met snelle paddenstoelenstoof of romige paddenstoelenrisotto met pastinaak. Met zijn unieke smaak en voedingsvoordelen is pastinaak een waardevolle toevoeging aan een gevarieerd en gezond dieet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Pinda
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via