In samenwerking met:
Leffe Stoof Met Gepofte Krieltjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Leffe stoof met gepofte krieltjes

Van hachee tot draadjesvlees en van knolselderij tot portobello, er valt van alles te stoven. In dit recept kiezen we voor de basis riblappen, die we laten sudderen in een mix van rundvleeskruiden, rozemarijn en Leffe Bruin. Ernaast wat gepofte krieltjes en shiitake voor een verrukkelijk resultaat.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept leffe stoof met gepofte krieltjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min
Kookmodus
1
Schil de winterpeen en pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Pel de sjalot en snijd in halve ringen. Snijd de riblappen in stukken van 2 cm.
2
Verhit de boter in een pan en bak de riblappen op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin.
3
Voeg de winterpeen, pastinaak en sjalot toe en bak 3 min. mee. Blus af met het bier. Voeg de runderbouillontablet, het water, de mix voor rundvlees en de helft van de rozemarijn toe. Zorg dat het vlees helemaal onder het vocht staat, voeg eventueel extra water toe. Draai het vuur laag en stoof 3 uur met de deksel op de pan.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Ris de rozemarijn van het resterende takje en snijd fijn. Meng met 2/3 van de olijfolie. Verdeel de krieltjes over een ovenschaal en verdeel hier de rozemarijnolie overheen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats 25 min. in de oven.
5
Verhit een pan met de resterende olijfolie en bak de shiitake op hoog vuur in 5 min. goudbruin.
6
Serveer de stoof met de gepofte krieltjes en shiitake.

Tip: Zorg dat het vlees vochtig genoeg blijft tijdens het stoven. Voeg anders wat water toe zodat het vlees niet uitdroogt.

Waar komt Leffe bier vandaan?

Leffe is een Belgisch biermerk dat teruggaat tot de 13e eeuw, toen Norbertijnse monniken begonnen met het brouwen van bier in de Abdij van Leffe. Het biermerk werd in de 20e eeuw overgenomen door een andere brouwerij, maar het blijft nog steeds trouw aan de tradities en recepten van de oorspronkelijke monniken. Het resultaat? Onwijs lekker bier, elke keer weer.

Waarom gebruik je Leffe Bruin in dit recept?

In deze stoof met gepofte krieltjes van DekaMarkt gebruiken we Leffe Bruin. Leffe Bruin is een donkerbruin bier met een rijke, volle smaak en aroma’s van karamel, toffee en gedroogd fruit. Het heeft een alcoholpercentage van 6,5% en is perfect te combineren met stoofgerechten, zoals rundvleesstoofpot of stoofschotel van lamsvlees. De rijke smaak van Leffe Bruin vormt een heerlijke aanvulling op de hartige en kruidige smaken van deze gerechten en helpt om de smaken te versterken en in balans te brengen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Leffe Bruin een favoriet is geworden onder bierliefhebbers over de hele wereld.

Meer recepten met bier

Naast deze stoof met Leffe Bruin, zijn er nog meer stoofgerechten waarin we bier gebruiken. Denk aan de stoofschotel met pompoen, waarin het vlees wordt gestoofd in bokbier voor een lekkere herfstsmaak. Liever een vegetarisch stoofpotje met bier? Ga aan de slag met een portobello stoofpotje met abrikozen. Het stoofpotje wordt gemaakt in dubbel bier en geserveerd met smeuïge aardappelpuree.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via