In samenwerking met:
Pastinaakstamp Met Hamlapje En Gebakken Appeltjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pastinaakstamp met hamlapje en gebakken appeltjes

Door de aardappel-pastinaakpuree te serveren met gebakken uien en frisse appels krijg je een lekkere smaakcombinatie. Met een hamlapje erbij heb je dan een gezonde en budgetproof stamppot op tafel!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Pastinaakstamp met hamlapje en gebakken appeltjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en pastinaak, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, houd een paar stukken pastinaak apart en doe de rest terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Snijd de achtergehouden pastinaak in blokjes.
2
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de hamlappen 12 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Pel en snipper ondertussen de uien en snijd de appel in blokjes van een ½ cm.
4
Haal het vlees uit de pan en laat afgedekt rusten. Bak de ui en appel in het achtergebleven bakvet 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Snijd het vlees in repen van 1 cm. Snijd de selderij fijn, schep door het ui-appelmengsel.
5
Verdeel de stamppot met de blokjes pastinaak, het ui-appelmengsel en het vlees over borden.

Variatietip: wil je liever een vegetarisch recept? In plaats van magere hamlappen kan je ook 280 gram plantaardige spekjes (AH Terra) gebruiken!

Tip voor overgebleven groenten: de rest van de selderij is heerlijk in soepen en salades.

Koken met pastinaak

Pastinaak, ook wel een witte peen genoemd, is een heerlijke groente en is een wortelgroente boordevol vezels, vitamine B1, vitamine C en folaat. Dit maakt het een gezonde groente die je voor tal van recepten kan gebruiken. Je kan het bijvoorbeeld koken door het in kleinere blokjes te snijden, maar je kan pastinaak ook roosteren, stoven of roerbakken. Daarnaast is het lekker om te verwerken in een stamppot, kan je het pureren tot een lekkere soep of kan je het in de oven afbakken en er pastinaakchips van maken.

Zo is deze pastinaakstamp met hamlapje en gebakken appeltjes heerlijk van smaak. De aardse smaak van pastinaak gaat ontzettend goed samen met de frisse appels, gebakken uien en een hamlapje. Deze pastinaaksoep met feta is juist weer lekker zoet met een lichte nootachtige ondertoon, wat heerlijk is om te maken als recept voor het avondeten. Pastinaak kan je ook heel gemakkelijk omtoveren tot knapperige frietjes! Op deze manier krijg je gemakkelijk extra groenten binnen. Serveer de pastinaakfrietjes met een schnitzel en een romige pepersaus. Ook lekker: een paddenstoelenrisotto met pastinaak. Dit volle risotto recept krijgt ontzettend veel smaak door de paddenstoelen, eekhoorntjesbrood en pastinaak. Serveer met pittige Parmezaanse kaas en wat rozemarijn om de maaltijd af te maken!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via