Door de aardappel-pastinaakpuree te serveren met gebakken uien en frisse appels krijg je een lekkere smaakcombinatie. Met een hamlapje erbij heb je dan een gezonde en budgetproof stamppot op tafel!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Variatietip: wil je liever een vegetarisch recept? In plaats van magere hamlappen kan je ook 280 gram plantaardige spekjes (AH Terra) gebruiken!
Tip voor overgebleven groenten: de rest van de selderij is heerlijk in soepen en salades.
Pastinaak, ook wel een witte peen genoemd, is een heerlijke groente en is een wortelgroente boordevol vezels, vitamine B1, vitamine C en folaat. Dit maakt het een gezonde groente die je voor tal van recepten kan gebruiken. Je kan het bijvoorbeeld koken door het in kleinere blokjes te snijden, maar je kan pastinaak ook roosteren, stoven of roerbakken. Daarnaast is het lekker om te verwerken in een stamppot, kan je het pureren tot een lekkere soep of kan je het in de oven afbakken en er pastinaakchips van maken.
Zo is deze pastinaakstamp met hamlapje en gebakken appeltjes heerlijk van smaak. De aardse smaak van pastinaak gaat ontzettend goed samen met de frisse appels, gebakken uien en een hamlapje. Deze pastinaaksoep met feta is juist weer lekker zoet met een lichte nootachtige ondertoon, wat heerlijk is om te maken als recept voor het avondeten. Pastinaak kan je ook heel gemakkelijk omtoveren tot knapperige frietjes! Op deze manier krijg je gemakkelijk extra groenten binnen. Serveer de pastinaakfrietjes met een schnitzel en een romige pepersaus. Ook lekker: een paddenstoelenrisotto met pastinaak. Dit volle risotto recept krijgt ontzettend veel smaak door de paddenstoelen, eekhoorntjesbrood en pastinaak. Serveer met pittige Parmezaanse kaas en wat rozemarijn om de maaltijd af te maken!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment