Schil de aardappelen en pastinaak, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, houd een paar stukken pastinaak apart en doe de rest terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Snijd de achtergehouden pastinaak in blokjes.
2
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de hamlappen 12 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Pel en snipper ondertussen de uien en snijd de appel in blokjes van een ½ cm.
4
Haal het vlees uit de pan en laat afgedekt rusten. Bak de ui en appel in het achtergebleven bakvet 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Snijd het vlees in repen van 1 cm. Snijd de selderij fijn, schep door het ui-appelmengsel.
5
Verdeel de stamppot met de blokjes pastinaak, het ui-appelmengsel en het vlees over borden.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.