Spaanse aardappeltortilla's Kids Gourmet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Spaanse aardappeltortilla’s

Kinderen en gekookte aardappels geen match? Wel met deze lekkere taartjes! Maak tijdens een gourmetavond de Spaanse tortilla’s met aardappel, ui en ei. Wij voegen nog wat peterselie en cherrytomaten toe voor een extra frisse smaak. De kinderen gaan hier zeker van smullen!

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spaanse aardappeltortilla’s

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Schil de aardappel en rasp grof. Pel en snipper de ui. Pluk de blaadjes peterselie en hak fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten.
2
Kluts de eieren in een grote kom. Voeg de geraspte aardappel, ui, 2/3 van de peterselie, 2/3 van de cherrytomaten, knoflookpoeder en zout toe.
3
Vul een gourmetpannetje met een dun laagje van het aardappelmengsel, ongeveer 1 cm dik. Bak de aardappeltortilla’s in ongeveer 8 min. gaar in een gourmetpannetje.
4
Strooi voor serveren wat peterselie en de rest van de cherrytomaten over de tortilla’s.

Typische Spaanse gerechten

Elke regio van Spanje heeft zijn eigen gerechten. Van tapas hapjes tot papatas bravas, de Spaanse keuken zit vol met unieke smaken! Wij hebben de lekkerste recepten op een rijtje gezet.

Overal in Spanje is dit gerecht te vinden, de tortilla de patatas, oftewel de aardappeltortilla. De basis is eenvoudig en de aardappelomelet kun je dan ook makkelijk zelf maken tijdens een gourmetavond! Probeer naast deze Spaanse aardappeltortilla’s voor de kids ook deze Spaanse tortilla met ansjovis.

Een ander typisch Spaans gerecht dat in elke bar te vinden is: patatas bravas. Deze aardappelen hebben hun naam te danken aan de pittige saus. Een populaire tapa waar je eindeloos mee kan variëren. Maak eens deze kruidige patatas bravas met chili crème fraîche of deze tapas spiesjes met patatas bravas dip. Perfect voor een avondje gourmetten!

Pinchos of pintxos zijn echte Spaanse lekkernijen, vooral bekend in Noord-Spanje. Het lijkt een beetje op tapas, maar een pincho heeft als basis een geroosterd sneetje brood met beleg. Ze worden vaak geserveerd met verschillende soorten beleg en een prikker om alles bij elkaar te houden. Wij geven een eigen draai aan deze hapjes en hebben 3 varianten om te proberen: avocado en feta, serranoham en walnootpesto en gebakken mozzarella.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?