In samenwerking met:
tagliatelle met spinazie zalmsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tagliatelle met spinazie-zalmsaus

Deze heerlijke pasta maak je vliegensvlug klaar! De spinazie à la crème meng je namelijk met zalmfilet, ui en champignons. Het resultaat is een romige spinazie-zalmsaus die je in 15 minuten op tafel zet.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tagliatelle met spinazie-zalmsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. tot het vocht is verdampt. Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm al roerend tot alle blokjes zijn ontdooid.
3
Snijd de zalm in kleine stukjes. Schep de zalm erbij en verwarm 3 min. tot de zalm gaar is. Schep ondertussen voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden en schep de spinazie-zalmsaus erop.

De lekkerste romige pasta’s voor elke dag van de week

Romige pasta’s zijn heerlijke culinaire creaties die de zintuigen verwennen met hun rijke smaken en zijdezachte texturen. Deze smaakvolle gerechten combineren perfect gekookte pasta met decadente sauzen die op basis van room zijn bereid, resulterend in een onweerstaanbaar en romig pasta recept.

Een van de meest geliefde romige pasta’s is ongetwijfeld de pasta Alfredo. Deze Italiaanse favoriet betovert met zijn eenvoudige ingrediënten: pasta, boter, room en Parmezaanse kaas. De romige saus hecht zich aan de brede lintpasta, waardoor elke hap een verfijnde smaakexplosie is. Wij maken de pasta af met kip en gedroogd eigeel.

Een andere verrukkelijke keuze is pasta carbonara, die zijn oorsprong vindt in Rome. Deze pasta combineert romige eieren, Parmezaanse kaas en spek om een weelderige saus te creëren die zich om de pasta wikkelt. Het resultaat is een fluweelzachte textuur en een harmonieus samenspel van smaken. Iets nieuws proberen? Ga dan voor de romige pasta met ‘nduja en ricotta, een pittige en smeerbare worst.

Voor liefhebbers van vis biedt deze Toscaanse zalm met tagliatelle en babyspinazie een heerlijk alternatief. De zalm wordt perfect geïntegreerd in de romige saus, waardoor elke hap een festijn van smaken wordt.

Vegetariërs kunnen genieten van romige pasta’s zonder vlees. Onze favoriet is de romige Parmezaanse kaas pasta, zeker voor kaasliefhebbers is dit een aanrader. Of ga voor een romige pasta met champignons waarbij de champignons het gerecht naar een hoger level tillen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via