Vul een pan met water en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in even grote stukken. Voeg het kippenbouillonblokje toe aan het water en roer totdat het is opgelost. Voeg de aardappelen toe en kook voor 15 min.
2
Verwarm de oven voor op 250°C op de grillstand. Schenk de zonnebloemolie in een ovenschaal en zet deze in de oven zodat de olie heet wordt. Giet de aardappelen af en verdeel ze over de hete ovenschaal. Bak de aardappelen voor 30 min.
3
Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden en de olijven in plakjes. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de cherrytomaten, olijven en sperziebonen toe bij de aardappelen in de ovenschaal. Breng de zalmfilets op smaak met peper en zout. Plaats de zalmfilets boven op de aardappelen en groenten. Verdeel de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en wat peper en zout over de zalm, aardappelen en groenten en plaats de ovenschaal voor 10 min. terug in de oven.
4
Snijd ondertussen de limoen in partjes. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer met de limoenpartjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.