Ris de blaadjes van de bladpeterselie, oregano en bieslook. Pel en hak de knoflook en witte ui grof. Snijd de groene peper in reepjes. Mix 5/7 van de olijfolie samen met de rode wijnazijn, bladpeterselie, oregano, bieslook, knoflook, witte ui, groene peper, ½ van de peper en ½ van het zout in de blender tot een gladde saus. Je staafmixer gebruiken kan ook.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de krieltjes, dep ze droog en doe ze in een ovenschaal. Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel over de krieltjes. Voeg de overige peper en het overige zout toe en schep door elkaar. Bak 15 min. in de oven. Zet de oven op grillstand en bak nog 5 min. onder de grill.
3
Toast de amandelschilfers in een droge koekenpan in 4 min. goudbruin. Roer regelmatig met een houten lepel en houd de pan goed in de gaten, amandelschilfers verbranden snel.
4
Verhit ½ van de overige olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Bak de groene asperges aan tot ze zwarte plekjes krijgen en beetgaar zijn. Schep uit de pan.
5
Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de biefstuk ongeveer 2 min. per kant zodat het binnenin nog mooi roze is en de buitenkant een knapperig korstje krijgt.
6
Leg de biefstuk op een snijplank en snijd in dunne plakken. Verdeel de biefstuk over borden en garneer met de chimichurri. Serveer met de krieltjes en de groene asperges. Verdeel de getoaste amandel over de groene asperges.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.