In samenwerking met:
Couscoussalade Met Geroosterde Bospeen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Couscoussalade met geroosterde bospeen

Wil je een couscoussalade maken, maar wel met andere toppings dan normaal? Probeer dan dit recept met geroosterde bospeen en pastinaak! Door de bospeen en pastinaak te roosteren, komen de natuurlijke zoete smaken vrij. Heerlijk in combinatie met frisse granaatappelpitjes en gedroogde abrikoos.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Couscoussalade met geroosterde bospeen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de bospeen en pastinaak, halveer en marineer met het kerriepoeder en 2/3 van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bospeen en pastinaak over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 min. in de oven.
2
Hak ondertussen de platte peterselie grof en halveer de abrikozen. Leg de abrikozen bij de groenten in de oven wanneer deze nog 8 min. moeten.
3
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie, voeg de tomatenpuree toe en roer door. Blus het geheel af met het water. Breng het water aan de kook, voeg de couscous toe en bereid dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en breng op smaak met ½ van de peterselie, peper en zout.
4
Verdeel de couscous over de borden, leg hier de geroosterde bospeen, pastinaak en abrikozen op. Garneer het gerecht met de granaatappelpitjes en de overige platte peterselie.

Aan de slag met bospeen

Bospeen is een dunne lange wortel die van april tot oktober in het seizoen is. De wortel is te herkennen aan het groene loof en heeft een frisse en zoete smaak. Hierdoor is de bospeen zeker geschikt om rauw te eten, maar het is ook lekker om te verwerken in een salade recept, toe te voegen aan een risotto recept of te bereiden in de oven. Eigenlijk is het in tal van lekkere recepten een goede toevoeging! We zetten onze favoriete recepten met bospeen voor je op een rijtje:

  1. Vitello tonnato met geroosterde bospeen: naast hoofdgerechten kan je bospeen ook toevoegen aan je voorgerecht. Zo is deze vitello tonnato onwijs smakelijk dankzij de toevoeging van geroosterde bospeen. Het zorgt voor een verrassende zoete touch aan het gerecht.
  2. Geroosterde spitkool met speklappen: een lekkere Hollandse maaltijd met geroosterde spitskool en speklappen. De lichtzoete smaak van spitskool past perfect bij de krokante speklappen en geroosterde bospeen. Heerlijk!
  3. Kalkoenfilet met zoete bospeen: een gerecht met veel verschillende smaken, en oh zo lekker! De bospeen stoven we in suiker en wat sinaasappelsap, wat zorgt voor een verrassende smaak. Voeg daar spruitjes, polenta en natuurlijk kalkoenfilet aan toe en de maaltijd is compleet.
  4. Couscoussalade met geroosterde bospeen: voor wie een avondje vegetarisch wil eten, is deze couscoussalade zeker aan te raden. Met groenten als pastinaak en bospeen en fruit als abrikoos en granaatappelpitten is dit een heerlijk fris gerecht.
  5. Hutspot met geroosterde bospeen: geef je klassieke stamppot recept een twist en maak deze hutspot! We voegen hier geroosterde bospeen, gekarameliseerde ui en ontbijtspek aan toe. Lekker met kruiden als komijn, kurkuma en nootmuskaat.

 Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?