Een klassieker die we in Nederland kennen van de Chinees-Indische restaurants: foeyonghai! Het gerecht bestaat uit gebakken eieren in zoetzure tomatensaus. De een maakt het met kip, vlees of garnalen, maar wij gaan voor een vegetarisch recept.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Combinatietip: lekker met wat bosui en crispy chili olie on top!
Hoewel we bij paksoi vaak denken aan de paksoi die in de supermarkt te vinden is, is er naast de gewone paksoi nog een variant te vinden: de Shanghai paksoi. Waar de gewone paksoi witte stelen en donkerder, gekreukelde bladeren heeft, is de Shanghai paksoi te herkennen aan de gladdere, ovale bladeren met lichtgroene stelen. De smaak van Shanghai paksoi is wat pittig en koolachtig, waardoor het heerlijk is om toe te voegen aan Aziatische gerechten als soep recepten of noedel recept, maar het is ook lekker om toe te voegen aan verschillende salade recepten.
Maak bijvoorbeeld eens deze pittige paksoi salade met groenten als Chinese kool en Shanghai paksoi. De kool is lekker pittig gemaakt door een kruidenmengsel te maken van onder andere rode peper en chilivlokken. Lekker voor zowel de lunch als een recept voor het avondeten. Shanghai paksoi is ook een goede toevoeging aan deze noedelsoep met shiitake. De zelfgemaakte bouillon breng je op smaak met diverse kruiden en misopasta en met de shiitake en Shanghai paksoi is het gerecht compleet.
Andere lekkere recepten met Shanghai paksoi in de hoofdrol zijn deze sticky varkenshaas met rijst en paksoi, een noedelsoep met sesam kip, ei en paksoi en deze Thaise Tom Kha Kai met Shanghai paksoi en noedels. Meer recepten met Shanghai paksoi vind je op Eatertainment!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment