In samenwerking met:
Foeyonghai Met Shanghai Paksoi En Rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Foeyonghai met Shanghai paksoi en rijst

Een klassieker die we in Nederland kennen van de Chinees-Indische restaurants: foeyonghai! Het gerecht bestaat uit gebakken eieren in zoetzure tomatensaus. De een maakt het met kip, vlees of garnalen, maar wij gaan voor een vegetarisch recept.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Foeyonghai met Shanghai paksoi en rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
2
Pel en snipper ondertussen de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅕ van de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomato frito toe en laat 10 min. op laag vuur koken.
3
Meng in een kommetje de gembersiroop, chilisaus, azijn en maïzena. Roer dit door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer in de hoge beker van de staafmixer tot een gladde saus.
4
Verhit ⅗ van de zonnebloemolie met ½ van de sesamolie in een grote hapjespan. Bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Kluts de eieren ondertussen in een kom en voeg ze de laatste 2 min. toe aan de groente. Vouw met een spatel de groente met de eieren tot een rommelige omelet. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomatensaus erop en laat 1 min. meekoken met de deksel op de pan.
5
Snijd de Shanghai paksoi in de lengte in kwarten. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paksoi 6 min. Keer halverwege om. Schep om met de rest van de sesamolie. Serveer de foeyonghai met de rijst en paksoi erbij.

Combinatietip: lekker met wat bosui en crispy chili olie on top!

Wat is Shanghai paksoi?

Hoewel we bij paksoi vaak denken aan de paksoi die in de supermarkt te vinden is, is er naast de gewone paksoi nog een variant te vinden: de Shanghai paksoi. Waar de gewone paksoi witte stelen en donkerder, gekreukelde bladeren heeft, is de Shanghai paksoi te herkennen aan de gladdere, ovale bladeren met lichtgroene stelen. De smaak van Shanghai paksoi is wat pittig en koolachtig, waardoor het heerlijk is om toe te voegen aan Aziatische gerechten als soep recepten of noedel recept, maar het is ook lekker om toe te voegen aan verschillende salade recepten.

Maak bijvoorbeeld eens deze pittige paksoi salade met groenten als Chinese kool en Shanghai paksoi. De kool is lekker pittig gemaakt door een kruidenmengsel te maken van onder andere rode peper en chilivlokken. Lekker voor zowel de lunch als een recept voor het avondeten. Shanghai paksoi is ook een goede toevoeging aan deze noedelsoep met shiitake. De zelfgemaakte bouillon breng je op smaak met diverse kruiden en misopasta en met de shiitake en Shanghai paksoi is het gerecht compleet.

Andere lekkere recepten met Shanghai paksoi in de hoofdrol zijn deze sticky varkenshaas met rijst en paksoi, een noedelsoep met sesam kip, ei en paksoi en deze Thaise Tom Kha Kai met Shanghai paksoi en noedels. Meer recepten met Shanghai paksoi vind je op Eatertainment!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?