Print opties

Sluiten

Foeyonghai met Shanghai paksoi en rijst

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
2
Pel en snipper ondertussen de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅕ van de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomato frito toe en laat 10 min. op laag vuur koken.
3
Meng in een kommetje de gembersiroop, chilisaus, azijn en maïzena. Roer dit door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer in de hoge beker van de staafmixer tot een gladde saus.
4
Verhit ⅗ van de zonnebloemolie met ½ van de sesamolie in een grote hapjespan. Bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Kluts de eieren ondertussen in een kom en voeg ze de laatste 2 min. toe aan de groente. Vouw met een spatel de groente met de eieren tot een rommelige omelet. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomatensaus erop en laat 1 min. meekoken met de deksel op de pan.
5
Snijd de Shanghai paksoi in de lengte in kwarten. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paksoi 6 min. Keer halverwege om. Schep om met de rest van de sesamolie. Serveer de foeyonghai met de rijst en paksoi erbij.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.