Een goedgevulde ovenschotel met pittig gehakt en linzen. Bomvol eiwitten, smaak en bovenal: heel gemakkelijk om te maken. Al in 40 minuten staat deze ovenschotel op tafel, waarbij je de helft van die tijd nog andere dingen kunt doen! Wat wil je nog meer op een drukke dag?
Ovenschotel recepten zijn veelzijdige en smakelijke gerechten die in veel keukens in Europa en over de hele wereld worden bereid. Ze variëren in ingrediënten, smaken en texturen en bieden een geweldige manier om verschillende voedingsmiddelen te combineren tot heerlijke eenpansgerechten.
Een klassieke ovenschotel is de Italiaanse lasagne, met laagjes pasta, bechamelsaus, rijke tomatensaus, gehakt en kaas, die samen in de oven worden gebakken tot een hartverwarmend gerecht. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Noord-Italië en is al ontstaan in de Middeleeuwen. Shepherd’s Pie is een Britse favoriet die ontstaan is als manier om restjes vlees op een smakelijke en voedzame manier te hergebruiken. Het is een ovenschotel met een laag smaakvolle gehaktvulling bedekt met een laag romige aardappelpuree.
De Franse Gratin Dauphinois biedt dunne plakjes aardappel doordrenkt met room, knoflook en kaas, gebakken tot een smeuïg en krokant geheel. Voor vegetariërs is een heerlijke ovenschotel ratatouille, met gelaagde plakjes groenten, tomatensaus en kruiden, perfect om te delen met familie en vrienden.
Naast ovenschotels kun je natuurlijk ontzettend veel andere gerechten klaarmaken in de oven. Denk aan loaded fries, gevulde zoete aardappel, cannelloni of een lekkere plaattaart. De oven is een ideale manier om gerechten te bereiden. Jij doet de voorbereiding en terwijl de oven het werk van je overneemt, kun jij meteen alles opruimen zodat je daarna rustig kan genieten van een heerlijke maaltijd. Gelukkig hebben we meer van zulke heerlijke recepten voor het avondeten. Eet smakelijk!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment