Shepherds Pie Met Kastanjechampignons
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Shepherd’s pie met kastanjechampignons

Traditioneel gezien wordt dit gerecht met lamsvlees gemaakt, maar door het vlees te vervangen door kastanjechampignons maken we het gerecht vegetarisch. De groenten wordt bedekt door een rijkelijke laag aardappelpuree, echt een winters gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept shepherd’s pie met kastanjechampignons

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in 16 min. gaar. Snijd de kastanjechampignons, winterpeen en ui in blokjes van 1-2 cm. Pers de knoflook.
2
Verhit in een koekenpan 1/4 van de boter met de tomatenpuree en bak hierin de ui, knoflook en winterpeen in 5 min. beetgaar, voeg de champignons, bloem en geriste tijm toe en bak 3 min. mee. Blus de groenten af met bier, voeg de bouillon en mais toe en laat 5 min. op hoog vuur sudderen. Tip! Is het geheel nog te nat? Laat nogmaals 5 min. sudderen tot de gewenste dikte.
3
Pureer de aardappelen en breng op smaak met melk, boter en peper en zout. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en top het af met de warme aardappelpuree.
4
Zet de ovenschaal voor 15 min. in het midden van de oven, totdat de aardappelpuree een licht bruin gekleurd heeft.

Wat is een shepherd’s pie?

Een shepherd’s pie is een hartige ovenschotel die bestaat uit gehakt, groenten en aardappelpuree. Het gerecht vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk en wordt traditioneel gemaakt met lamsvlees, hoewel er ook varianten zijn met rundvlees of kip. Shepherd’s pie is een populaire comfortfoodmaaltijd en wordt vaak geserveerd met groene groenten en een pint bier.

Wat eet je bij een shepherd’s pie?

Shepherd’s pie wordt vaak geserveerd met groene groenten, zoals erwten, sperziebonen of broccoli, om het gerecht in balans te brengen.

Welke wijn past bij een shepherd’s pie?

Een shepherd’s pie past goed bij een rode wijn met medium body en zachte tannines, zoals een Merlot, Shiraz of Cabernet Sauvignon. De rijke smaken van het gerecht kunnen ook goed worden gecombineerd met een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via