Traditioneel gezien wordt dit gerecht met lamsvlees gemaakt, maar door het vlees te vervangen door kastanjechampignons maken we het gerecht vegetarisch. De groenten wordt bedekt door een rijkelijke laag aardappelpuree, echt een winters gerecht.
Een shepherd’s pie is een hartige ovenschotel die bestaat uit gehakt, groenten en aardappelpuree. Het gerecht vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk en wordt traditioneel gemaakt met lamsvlees, hoewel er ook varianten zijn met rundvlees of kip. Shepherd’s pie is een populaire comfortfoodmaaltijd en wordt vaak geserveerd met groene groenten en een pint bier.
Shepherd’s pie wordt vaak geserveerd met groene groenten, zoals erwten, sperziebonen of broccoli, om het gerecht in balans te brengen.
Een shepherd’s pie past goed bij een rode wijn met medium body en zachte tannines, zoals een Merlot, Shiraz of Cabernet Sauvignon. De rijke smaken van het gerecht kunnen ook goed worden gecombineerd met een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment