Shepherds Pie Met Kastanjechampignons
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Shepherd’s pie met kastanjechampignons

Traditioneel gezien wordt dit gerecht met lamsvlees gemaakt, maar door het vlees te vervangen door kastanjechampignons maken we het gerecht vegetarisch. De groente wordt bedekt door een rijkelijke laag aardappelpuree, echt een winters gerecht.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept shepherd’s pie met kastanjechampignons

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in 16 min gaar. Snijd de kastanjechampignons, wortel en ui in blokjes van 1-2 cm. Pers de knoflook.
2
Verhit in een koekenpan 1/4 van de boter met de tomatenpuree en bak hierin de ui, knoflook en wortel in 5 min beetgaar, voeg de champignons, bloem en geritste tijm toe en bak 3 min mee. Blus de groenten af met bier, voeg de bouillon en mais toe en laat 5 min op hoog vuur sudderen. Tip! Is het geheel nog te nat? Laat nogmaals 5 minuten sudderen tot de gewenste dikte.
3
Pureer de aardappelen en breng op smaak met melk, boter en peper en zout. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en top het af met de warme aardappelpuree.
4
Zet de ovenschaal voor 15 min in het midden van de oven, totdat de aardappelpuree een licht bruin gekleurd heeft.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via