Ovenschotel met aardappelschijfjes en pittig gehakt
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
2
Hak de peterselie fijn. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui glazig. Voeg het gehakt toe samen met de sambal, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Bak tot het gehakt rul is.
3
Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Laat de linzen ondertussen uitlekken in een vergiet. Roer de linzen, ⅘ van de crème fraîche en ¾ van de peterselie erdoor en laat nog 2 min. sudderen.
4
Verdeel de vulling over de ovenschaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs overheen. Besmeer de schijfjes met de overige crème fraîche en top af met peper en zout.
5
Schuif de ovenschotel voor 20 min. in de oven. Garneer met de overgebleven peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.