In samenwerking met:
Pompoen Risotto Met Krokante Spek 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pompoenrisotto met krokant spek

Eén van onze favoriete gerechten is een risotto. Makkelijk te maken en het eindresultaat is altijd goed. Heerlijk romig, bomvol verschillende smaken en je kan eindeloos variëren. Dit keer gaat we voor een pompoenrisotto met paddenstoelen, krokant gebakken spek en natuurlijk wat Parmezaanse kaas.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pompoenrisotto met krokant spek

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Ris de blaadjes van de tijm. Verwijder de schil van de pompoen en verwijder de pitten, snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Snijd de paddenstoelenmix grof. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook ½ van de pompoen in 10 min. gaar. Giet af en stamp tot puree.
3
Meng de puree met het kokend water en de groentebouillonblokjes zodat er een pompoenbouillon ontstaat.
4
Verhit een pan met 4/5 van de olijfolie en bak de risottorijst en de ½ van de tijm glazig. Blus de risotto af met 1/3 van de pompoenbouillon en roer door.
5
Laat de pompoenrisotto 25 min. zachtjes koken en voeg in delen de overige pompoenbouillon toe.
6
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak het ontbijtspek krokant. Haal het spek uit de pan en bak de rest van de pompoen en paddenstoelenmix in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
7
Roer de crème fraîche en Parmezaanse kaas door de risotto. Verdeel de risotto, het champignon-pompoenmengsel en spek over de borden. Garneer met de overige tijm.

Tip: vervang het ontbijtspek door zongedroogde tomaten voor een vegetarische risotto.

Heerlijke risotto recepten met groenten en fruit

Wat voor dag het ook is, risotto is altijd een goed idee. Of het nu een druilerige herfstdag is, een koude winterdag, een frisse lentedag of warme zomerdag, pas het recept aan het seizoen van dat moment én jouw wensen aan en geniet van heerlijke risotto recepten! Het is namelijk helemaal niet moeilijk om risotto te maken wanneer je het basisrecept kent: risottorijst eerst droog aanbakken, daarna voeg je beetje bij beetje de bouillon of wijn toe en daarna de ingrediënten.

Je kan een risotto zo simpel maken als je wilt, maar wij houden er wel van om groenten toe te voegen aan een risotto. Denk bij groenten aan een vegetarische bospaddenstoelenrisotto, lekker romig door de roquefort, of ga voor en risotto met shiitake, oesterzwammen en malse kippendij. Een andere heerlijke risotto met groenten is deze tomatenrisotto met burrata. Tomaten en burrata zijn in onze ogen een perfecte match om te verwerken in gerechten, zeker in risotto!

Naast groenten kan je ook fruit verwerken in een risotto. Klinkt wellicht wat gek, maar je maakt er de lekkerste recepten mee! Probeer bijvoorbeeld eens citroenrisotto met kabeljauw of combineer citroenrisotto met tonijnsteak. De citroen geeft in beide recepten een frisse touch aan de risotto en past perfect bij een stukje vis. Of kies voor een risotto met fruitige salsa van nectarine. Door de salsa krijgt het gerecht een lekkere zoete twist. Serveer met wat gefrituurde blaadjes salie en het gerecht is compleet!

Dol op de Italiaanse keuken

Recepten uit de Italiaanse keuken zouden wij dagelijks kunnen eten! Denk aan meer overheerlijke risotto recepten, maar ook pizza recepten of pasta recepten komen vaak terug bij ons op het menu. En wat dacht je van een heerlijke pasta pesto? Ontdek alle Italiaanse recepten, buon appetito!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via