Ris de blaadjes van de tijm. Verwijder de schil van de pompoen en verwijder de pitten, snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Snijd de paddenstoelenmix grof. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook ½ van de pompoen in 10 min. gaar. Giet af en stamp tot puree.
3
Meng de puree met het kokend water en de groentebouillonblokjes zodat er een pompoenbouillon ontstaat.
4
Verhit een pan met 4/5 van de olijfolie en bak de risottorijst en de ½ van de tijm glazig. Blus de risotto af met 1/3 van de pompoenbouillon en roer door.
5
Laat de pompoenrisotto 25 min. zachtjes koken en voeg in delen de overige pompoenbouillon toe.
6
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak het ontbijtspek krokant. Haal het spek uit de pan en bak de rest van de pompoen en paddenstoelenmix in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
7
Roer de crème fraîche en Parmezaanse kaas door de risotto. Verdeel de risotto, het champignon-pompoenmengsel en spek over de borden. Garneer met de overige tijm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.