In samenwerking met:
Risotto met paddenstoelen en kippendij
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Risotto met paddenstoelen en kippendij

Een risotto met paddenstoelen als shiitake en oesterzwammen en malse kippendij smaakt heerlijk! Het ultieme herfstrecept voor een koude dag, wanneer je toe bent aan een bordje verwarmend comfort food. Vergeet de Parmezaanse kaas niet om het geheel nóg lekkerder te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept risotto met paddenstoelen en kippendij

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Halveer de prei en snijd in halve ringen. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn.
2
Snijd de shiitake en oesterzwammen in plakken van 1 cm dik. Rasp de Parmezaanse kaas grof. Meng de paddenstoelen bouillontabletten met het water.
3
Verhit een pan met de ¾ van de olijfolie en bak de helft van de shiitake en oesterzwammen 4 min. Voeg de risottorijst en rozemarijn toe en roer door. Blus de risotto af met 1/3 deel van de bouillon en roer door.
4
Laat de risotto 25 min. zachtjes koken en voeg in delen de rest van de bouillon toe.
5
Roer de roomboter en Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de kippendij 5 min., voeg de prei en de rest van de shiitake en oesterzwammen toe. Bak 5 min. en breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de risotto over de borden en leg hier de kippendij en groenten op.

Een hartverwarmend gerecht voor de druilige herfstdagen

Risotto is een veelzijdig gerecht dat zich leent voor talloze heerlijke en makkelijke recepten. De basis van risotto is altijd hetzelfde: Arborio- of Carnaroli-rijst wordt langzaam gekookt in bouillon en op smaak gebracht met andere ingrediënten. Hier zijn enkele spannende variaties op klassieke risotto recepten om je smaakpapillen te verwennen:

  1. Paddenstoelenrisotto: een heerlijke risotto met verschillende soorten paddenstoelen, denk aan shiitake, oesterzwam en kastanjechampignon, om een diepe umami-smaak aan je risotto toe te voegen. Lekker in combinatie met eekhoorntjesbrood en pastinaak.
  2. Zeevruchtenrisotto: voor de liefhebbers van de zee is een zeevruchtenrisotto met garnalen, mosselen en inktvisringen een smaakvolle keuze. Voeg wat citroensap toe voor een frisse twist.
  3. Aspergerisotto: verse asperges zijn een heerlijke toevoeging aan risotto, vooral als ze worden gecombineerd met het zoute van gedroogde parmaham en het bittere van rucola. Dit geeft je risotto een lichte en zomerse smaak.
  4. Pompoenrisotto: gebruik geroosterde pompoen om je risotto een romige textuur en een zoete, herfstachtige smaak te geven. Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde cherrytomaatjes toe voor extra diepte.
  5. Gorgonzola en peer-risotto: de zoetheid van peren gaat perfect samen met de rijke smaak van gorgonzolakaas. Voeg wat walnoten toe voor een knapperige textuur en je hebt een heerlijke risottovariant.
  6. Saffraan risotto: combineer garnalen met courgette en breng de romige risotto op smaak met saffraan. Het resultaat is een kleurrijk en smaakvol feestje op je bord!
  7. Groene risotto: voor een vegetarische optie kun je kiezen voor risotto verde, een groene risotto met groene aspergetips, tuinerwten en waterkers. Lekker met een vleugje citroen en verse dille.
  8. Zongedroogde tomaat en basilicumrisotto: voeg gehakte zongedroogde tomaten en verse basilicum toe aan je risotto voor een mediterrane flair. Een scheutje balsamicoazijn kan een extra dimensie aan de smaak toevoegen.
  9. Risotto met tonijn: voor een luxe traktatie kun je tonijn toevoegen aan je risotto, zoals in deze citroenrisotto met tonijnsteak. De knapperige groenten in combinatie met de zachte, licht dichtgeschroeide tonijn en frisse citroen zorgt voor een smaakexplosie in de mond.
  10. Tomatenrisotto: een favoriet van velen is een vegetarische, makkelijke tomatenrisotto. Lekker in combinatie met burrata of met gepofte tomaatjes en spinazie. Voeg wat verse kruiden toe om de smaken op te peppen.

Slowcooker recepten

Met de lekkerste slowcooker recepten wordt je een handje geholpen tijdens het bereiden van de gerechten. Terwijl het gerecht langzaam aan het garen is, heb jij nog even de tijd om wat andere klusjes af te ronden. Ideaal dus!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via