Deze frisse carpaccio van sinaasappel en grapefruit is het perfecte voorgerecht of een licht lunchgerecht voor op een zonnige dag. Het zoetzure fruit combineert heerlijk met romige burrata, krokante pijnboompitjes en een vleugje balsamico. Simpel, kleurrijk en boordevol smaak!
Hoewel we in Nederland weinig koken met citrusvruchten, zeggen wij: zeker eens proberen! Je kan citrusvruchten namelijk verwerken in tal van gerechten. Of het nu wordt geserveerd als voorgerecht zoals deze sinaasappel grapefruit carpaccio met burrata, je het verwerkt in een bakrecept zoals dit bananenbrood of liever als onderdeel van een hoofdgerecht, je kan alle kanten op. Het geeft in ieder geval een smaakvolle touch én een kleurrijk effect aan je gerecht.
Er is een flink lijstje aan citrusvruchten waar je van alles mee kan maken:
Andere citrusvruchten die je nog kan verwerken zijn tangerines, minneola’s, kumquats, pomelo, orangelo, sweetie, tangor en ugli. Genoeg citrusvruchten om eens te proberen dus!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment