Sinaasappel Grapefruit Carpaccio Met Burrata
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Sinaasappel grapefruit carpaccio met burrata

Deze frisse carpaccio van sinaasappel en grapefruit is het perfecte voorgerecht of een licht lunchgerecht voor op een zonnige dag. Het zoetzure fruit combineert heerlijk met romige burrata, krokante pijnboompitjes en een vleugje balsamico. Simpel, kleurrijk en boordevol smaak!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Sinaasappel grapefruit carpaccio met burrata

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Schil de sinaasappel en grapefruit tot op het vruchtvlees en snijd ze in dunne plakken. Verdeel het fruit als een carpaccio over een groot bord.
2
Verhit een droge pan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten voor 2 min. mooi bruin. Let goed op zodat de pijnboompitten niet verbranden. Leg de burrata in het midden van het bord. Besprenkel met de balsamico dressing en breng op smaak met wat peper en zout. Pluk de blaadjes van de basilicum en verdeel over de carpaccio.

Aan de slag met citrusvruchten!

Hoewel we in Nederland weinig koken met citrusvruchten, zeggen wij: zeker eens proberen! Je kan citrusvruchten namelijk verwerken in tal van gerechten. Of het nu wordt geserveerd als voorgerecht zoals deze sinaasappel grapefruit carpaccio met burrata, je het verwerkt in een bakrecept zoals dit bananenbrood of liever als onderdeel van een hoofdgerecht, je kan alle kanten op. Het geeft in ieder geval een smaakvolle touch én een kleurrijk effect aan je gerecht.

Er is een flink lijstje aan citrusvruchten waar je van alles mee kan maken:

  • Sinaasappel: één van de bekendste citrusvruchten! Je kan dan ook alle kanten op met deze citrusvrucht. Verwerk het in een bakrecept zoals deze sesamkoekjes met honing en sinaasappel.
  • Mandarijn: vaak wordt deze citrusvrucht gebruikt als tussendoortje, maar je kan het ook verwerken in je yoghurt voor het ontbijt of in een lekker salade recept.
  • Grapefruit: de een vindt het te bitter, de ander houdt er wel van. Grapefruit heeft een zure, enigszins bittere smaak. Lekker om eens te verwerken in deze ovenzalm met grapefruit, sinaasappel en limoen.
  • Citroen: citroen is een onmisbare citrusvrucht in de keuken. Vaak drapeer je het sap over bijvoorbeeld zalm, maar je kan het ook verwerken in een compote met sinaasappel.
  • Limoen: limoen wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken als toevoeging aan dressings. Het is ook lekker om toe te voegen aan je drankje, zoals deze asperge infused gin tonic.

Andere citrusvruchten die je nog kan verwerken zijn tangerines, minneola’s, kumquats, pomelo, orangelo, sweetie, tangor en ugli. Genoeg citrusvruchten om eens te proberen dus!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?