compote van sinaasappel en citroen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Compote van sinaasappel en citroen

Verse sinaasappels en citroen over? Maak er dan eens een compote van. Deze frisse, iets bittere compote is heerlijk op brood, in zoet gebak of in koekjes. Dit recept is goed voor 150 gram.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept compote van sinaasappel en citroen

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Spoel de citroenen en ¾ van de sinaasappels af onder de kraan en boen ze schoon. Rasp de schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en zet dit apart.
2
Pers het sap uit en meng dit samen met de suiker in een pan. Breng zachtjes aan de kook en kook 15-20 min. zodat het sap voor 1/3 inkookt.
3
Schil ondertussen de overgebleven sinaasappel. Verwijder de witte vliesjes, snijd in partjes en halveer ze.
4
Voeg de sinaasappelstukjes en de rasp van de citrusvruchten toe aan het ingekookte sap. Zet het vuur iets lager en laat nog 10 min. koken tot er nog een klein beetje sap overblijft en de sinaasappelpartjes in kleine stukjes uiteen zijn gevallen. Roer het mengsel regelmatig door.
5
Schenk het mengsel in een gesteriliseerde potje met deksel en laat afkoelen.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?