Zoete aardappel-pinda curry
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Zoete aardappel-pinda curry

In Thailand zijn ze gek op curries én op pittig eten. Hier vind je dan ook 3 varianten curries in de basis: de gele, de rode én de groene curry. Je zou denken dat de rode curry erg pittig is, maar niets is minder waar. De rode cury is zeker pittig, maar waar je echt voor moet uitkijken is de groene curry. Gele curry wordt doorgaans gezien als de meest milde curry. In dit recept gaan we voor de middenweg en maken we een rode curry met zoete aardappelen en pinda’s.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zoete aardappel-pinda curry

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm.
2
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee. Voeg de rode currypasta toe en bak 2 min. mee.
3
Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, sluit de pan met de deksel en kook ongeveer 10 min. door.
4
Bereid ondertussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de limoen in partjes. Pers het sap uit de rest van de limoen en voeg toe aan de curry.
5
Voeg de spinazie toe aan de curry en kook nog 1 tot 2 min. door, tot de spinazie is geslonken. Serveer de curry met de basmatirijst en partjes limoen. Maak af met de geroosterde pinda’s.

Onze favoriete curries

Hoewel oorspronkelijk verbonden met Zuid-Aziatische keukens, heeft curry zijn weg gevonden naar eettafels over de hele wereld, met elke regio die zijn eigen draai geeft aan dit iconische gerecht. Dat vinden wij helemaal niet gek, wat een curry is smaakvol, veelzijdig en heerlijk voor op de wat koudere dagen. Maar ook op een zomerse dag maak je heerlijke curries.

In India, de bakermat van curry, zijn klassieke curries divers en rijk aan smaak. Denk aan de boterachtige en weelderige ‘Chicken Makhani’ (of de vegetarische variant met paneer) of de pittige ‘Vindaloo’ met zijn Portugese invloeden. Thailand biedt een verfijnde draai aan curry met de beroemde groene curry, bereid met kokosmelk en een overvloed aan aromatische kruiden. Japan heeft zijn eigen variant met de Japanse curry, meestal geserveerd met tonkatsu en witte rijst.

De Caraïben hebben ook hun eigen currytradities ontwikkeld, zoals de verrukkelijke Jamaicaanse curry geit, waarbij geitenvlees langzaam wordt gestoofd in een kruidige saus. De Afrikaanse keukens voegen een speciale twist toe met gerechten zoals de Ethiopische Doro Wat, een pittige curry met kip, geserveerd op injera, een traditioneel brood. De beroemde Chicken Tikka Masala werd in Groot-Brittannië geboren en combineert gegrilde kip met een romige tomatensaus.

Natuurlijk is in Zuidoost-Azië de curry een favoriet. Maleisië en Indonesië staan bekend om de rendang, een langzaam gekookt gerecht met een diepe en complexe smaak. En laten we de Massaman curry uit Thailand niet vergeten, een zoetere en mildere optie, vaak gemaakt met aardappelen en noten.

Zoete aardappel recepten

Naast deze zoete aardappel-pinda curry zijn er natuurlijk nog tal van andere recepten waar zoete aardappel in verwerkt is. Nieuwsgierig? Ontdek alle zoete aardappel recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?