Print opties

Sluiten

Lente pasta met seizoensgroenten

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snijd het groene gedeelte en het kontje van het witte gedeelte van de venkel af. Snijd de venkel doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
2
Snijd de courgette in blokjes en de asperges in reepjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en snijd de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.
3
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met een snufje zout.
4
Verwijder ondertussen het velletje van de (venkel)worstjes, snijd in kleine stukjes en bak de worst ongeveer 5 min. aan in de olijfolie. Voeg vervolgens de venkel toe, zet het vuur wat lager en bak tot het zacht is. Dit duurt ongeveer 10 min.
5
Voeg vervolgens de asperge, courgette, knoflook en zongedroogde tomaten toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Blus het geheel af met de witte wijn.
6
Giet de pasta af en bewaar 250 ml pastawater (voor 2 personen). Pers de citroen uit. Voeg de pasta, het pastawater, de peterselie, citroensap en Parmezaanse kaas toe aan de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.