Pasta met groene asperges en feta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pasta met groene asperges en feta

Een lekkere pasta kan iedere dag! Deze pasta met groene asperges en feta is daar het ideale voorbeeld van. Lekker doordeweeks, maar ook heerlijk comfort food voor in het weekend. Een maaltijd die ook nog eens in 20 minuten op tafel staat. Wedden dat iedereen hiervan gaat smullen?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta met groene asperges en feta

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht (per 2 personen) op bij het afgieten.
2
Pel en snipper de witte ui en pel en hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. Voeg de aspergetips toe en breng op smaak met peper en zout. Bak 3 min.
3
Mix de pesto met de crème fraîche en voeg samen met de gekookte pasta en een beetje van het kookvocht toe aan de pan. Mix en voeg eventueel nog extra kookvocht toe als je de saus wat smeuïger wil maken.
4
Verdeel de pasta over de borden en verbrokkel de feta eroverheen. Pluk de blaadjes van de basilicum. Garneer de pasta met de pijnboompitten, basilicum en wat peper.

De lekkerste Italiaanse recepten!

De Italiaanse keuken, wij zijn er dol op. Romige lasagne recepten, snelle pizza recepten en smeuïge risotto recepten: met recepten uit de Italiaanse keuken kan je blijven variëren. Juist de simpliciteit van veel Italiaanse recepten maakt dat veel van deze gerechten ideaal zijn voor iedere dag van de week. Een Italiaanse pasta pesto of denk aan gerechten zoals een Romeinse cacio e pepe of gnocchi alla Sorrentina, afkomstig uit Sorrento zoals de naam al doet vermoeden.

Ook vitello tonnato en caprese zijn natuurlijk op en top Italiaanse gerechten. Deze makkelijke en snelle (voor)gerechten vind je terug op vrijwel iedere menukaart in de restaurants Italië! Wist je dat je van beide gerechten ook heel goed een smaakvolle (pasta)salade kan maken? Probeer zeker eens deze romige caprese pastasalade of ga voor een frisse vitello tonnato salade. Beide gerechten hebben maar 15 minuutjes bereidingstijd nodig en daarna kan het genieten al beginnen.

Heb je iets meer tijd om in de keuken te staan? Kies dan voor een smaakvolle risotto! Deze tomatenrisotto met burrata is bijvoorbeeld heerlijk van smaak én vegetarisch. Het maken van risotto kost wat meer moeite, omdat je regelmatig in de pan moet roeren, maar toch zet je dit gerecht binnen een half uur op tafel. Ook lekker: risotto verde. De risotto krijgt de mooie groene kleur doordat je aspergetips, doperwten en waterkers pureert en toevoegt tijdens het koken. Verdeel de risotto over de borden, garneer met waterkers, groene aspergetips en radijs en top af met verse dille en natuurlijk Parmezaanse kaas. Genieten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?