Een lekkere pasta kan iedere dag! Deze pasta met groene asperges en feta is daar het ideale voorbeeld van. Lekker doordeweeks, maar ook heerlijk comfort food voor in het weekend. Een maaltijd die ook nog eens in 20 minuten op tafel staat. Wedden dat iedereen hiervan gaat smullen?
De Italiaanse keuken, wij zijn er dol op. Romige lasagne recepten, snelle pizza recepten en smeuïge risotto recepten: met recepten uit de Italiaanse keuken kan je blijven variëren. Juist de simpliciteit van veel Italiaanse recepten maakt dat veel van deze gerechten ideaal zijn voor iedere dag van de week. Een Italiaanse pasta pesto of denk aan gerechten zoals een Romeinse cacio e pepe of gnocchi alla Sorrentina, afkomstig uit Sorrento zoals de naam al doet vermoeden.
Ook vitello tonnato en caprese zijn natuurlijk op en top Italiaanse gerechten. Deze makkelijke en snelle (voor)gerechten vind je terug op vrijwel iedere menukaart in de restaurants Italië! Wist je dat je van beide gerechten ook heel goed een smaakvolle (pasta)salade kan maken? Probeer zeker eens deze romige caprese pastasalade of ga voor een frisse vitello tonnato salade. Beide gerechten hebben maar 15 minuutjes bereidingstijd nodig en daarna kan het genieten al beginnen.
Heb je iets meer tijd om in de keuken te staan? Kies dan voor een smaakvolle risotto! Deze tomatenrisotto met burrata is bijvoorbeeld heerlijk van smaak én vegetarisch. Het maken van risotto kost wat meer moeite, omdat je regelmatig in de pan moet roeren, maar toch zet je dit gerecht binnen een half uur op tafel. Ook lekker: risotto verde. De risotto krijgt de mooie groene kleur doordat je aspergetips, doperwten en waterkers pureert en toevoegt tijdens het koken. Verdeel de risotto over de borden, garneer met waterkers, groene aspergetips en radijs en top af met verse dille en natuurlijk Parmezaanse kaas. Genieten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment