In samenwerking met:
Thaise gele curry met kip en rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Thaise gele curry met kip en rijst

Er gaat niets boven een hartverwarmend bord met curry. Deze heerlijke milde Thaise gele curry maken we compleet met Conimex Gele Curry Paste. De smaken van kerrie, citroengras, laos, gember en knoflook proef je bij iedere hap terug!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Recept thaise gele curry met kip en rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli in 5 min. beetgaar.
3
Verhit de wokolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfiletblokjes rondom lichtbruin en gaar in 5 min. Voeg de ui toe en bak 3 min.
4
Zet het vuur laag en voeg de currypasta, kokosmelk, het water en de broccoliroosjes toe. Breng al roerend aan de kook en laat 2-3 min. zachtjes doorkoken.
5
Serveer de curry met rijst en bestrooi met cashewnoten.

Aan de slag met romige curry recepten

Waan je in het Oosten met een smaakvolle curry! In Azië zijn ze er dol op. Zo vind je in Thailand drie varianten curries, namelijk de gele, de rode en de groene curry. De gele curry is de milde variant, terwijl de rode iets pittiger is. En de groene? Die is het pittigst! In deze zoete aardappel-pinda curry gaan we voor een middenweg en gaan we voor een rode curry, gecombineerd met knapperige pinda’s en zoete aardappel. In India zijn ze weer dol op butter chicken, oftewel romige kip in een botermalse saus. Serveer dit met wat naanbrood om mee te dippen en je hebt de ideale comfort food maaltijd.

Wist je dat ze ook in andere landen dol zijn op curry? Zo is deze Jamaicaanse curry met witte rijst een aanrader. In het recept gebruiken we sperziebonen en wortels en voegen we Jamaican Jerk kruiden toe voor een smakelijke twist. Ook fijn: dit recept maken we in een slowcooker. Zo weet je zeker dat de kip goed mals wordt en niet uitdroogt.

Meer recepten voor het avondeten

Heb je moeite met het kiezen van gerechten voor de gehele week? We helpen je graag een handje! Er zijn namelijk tal van recepten die je kan maken voor iedere avond van de week. Van romige risotto recepten en lasagne recepten tot makkelijke pannenkoeken recepten en eenvoudige ovenschotel recepten, de keuze is reuze!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Mosterd
  • Selderij
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via