Een klassieke hertenbiefstuk met rode wijnsaus mag bij het kerstdiner niet ontbreken. Lekker met sperziebonen omwikkeld met spek, afgelakt met een zelfgemaakte dadelglaze, en krokante pommes duchesse. Feestelijk, eenvoudig en lekker!
Benieuwd hoe je zelf de sperziebonen maakt? Bekijk dan het recept voor de sperziebonen met spek en dadelglaze en ga aan de slag.
Bij een gegrild stuk wild vlees zoals deze hertenbiefstuk hoort natuurlijk een volle rode wijn met goed gebalanceerde tannines. Deze Ammone Appassimento van wijnhuis Barbanera is zo’n wijn. Intens en geconcentreerd!
Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.
Tip: sperziebonen omwikkeld met spek en afgelakt met een zelfgemaakte dadelglaze maak je heel gemakkelijk zelf! Bekijk ons recept en ga aan de slag!
In de decembermaand genieten we vaker van een stuk wild vlees. De hertenbiefstuk in dit recept is er een mooi voorbeeld van, maar wist je dat je nog veel meer soorten wild kan eten? Wij geven je verschillende opties:
De beschikbaarheid van wild kan afhangen van je locatie en het seizoen. Het is belangrijk om wild verantwoord te verkrijgen en te bereiden, bij voorkeur van een betrouwbare bron die zich houdt aan de lokale jachtregels en -normen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment