Courgette is het charmante broertje van de komkommer. Stevig van vorm, maar zacht van smaak. Er bestaan veel diverse recepten met courgette. Je kunt er gevulde courgette of soep van maken, het bakken of wokken, grillen, in de oven bereiden, koken, stoven en je kunt het zelfs rauw eten. Deze jonge, zachte vrucht wordt onrijp gegeten en heeft een lichtzoete smaak. Courgette smaakt neutraal, waardoor het met veel ingrediënten te combineren valt. Om deze reden worden courgette gerechten de laatste tijd steeds meer gemaakt. Ben je benieuwd geworden naar welke courgette recepten jij echt moet proberen? Lees dan snel verder en ontdek al onze lekkere courgette recepten!
Gepureerd in de soep, als vervanger van spaghetti of gegrild in een salade: met courgette kun je alle kanten op. Op het web zijn er een heleboel lekkere recepten met courgette te vinden, maar welk recept kies je dan? Courgette recepten staan binnen no-time op tafel en is een fijne groente om snel te serveren. Het recept van deze Courgettesoep met broccoli en prei is volgens ons echt een aanrader! Deze groengekleurde courgettesoep zit vol met vezels en staat al binnen 20 minuten op tafel. Het is een lichte maaltijd, die wordt afgemaakt met frisse munt en knapperige pijnboompitten. Het recept van deze heerlijke courgettesoep wil je niet missen! Ben je op zoek naar andere snelle recepten? Bekijk dan zeker onze pagina met snelle recepten!
Courgette recepten met gehakt is een combinatie die nooit teleurstelt. Dit courgetti recept met kipgehaktballetjes en Parmezaanse kaas is een gerecht, waarbij je je dagelijkse portie groente op een gemakkelijke manier binnenkrijgt. Je kunt de courgetti kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken met een spirelli. In dit recept combineren we de courgette spaghetti met kipgehaktballetjes en Parmezaanse kaas. Dit gerecht staat al binnen 25 minuten op tafel en de boodschappenlijst met ingrediënten is ook niet zo lang. Een gezondere variant op pasta die je niet wil missen!
Tover de lekkerste gerechten op tafel met onze favoriete courgette recepten voor de lunch. Wil je een keer wat anders? Kies dan voor deze Frisse salade met gegrilde courgette! Gegrilde groenten uit de oven is altijd een goede optie. Geef je eigen draai aan de courgette salade en geniet tijdens de lunch van deze lekkere maaltijd. Het Voedingscentrum adviseert om dagelijks minimaal 250 gram groente te eten. Sommige mensen vinden het lastig om aan deze dagelijkse groente inname te komen. Het is dan slim om tijdens de lunch een maaltijd boordevol groenten te kiezen. Maak het zo lekker als je zelf wilt en smullen maar!
Deze pagina staat in het teken van allerlei lekkere courgette recepten, maar hoe gezond is courgette nou eigenlijk? Courgettes zijn rijk aan mineralen en vitaminen en zijn dus erg gezond. Ze bevatten een goede dosis aan vitamine B1, B2, B6, B11 en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor je stofwisseling en immuunsysteem. Recepten met courgette bevatten enorm veel vezels, weinig calorieën en is een koolhydraatarme groente. Courgetti, oftewel spaghetti van courgette, wordt de laatste tijd steeds populairder. Geen wonder: courgetti is gezond, makkelijk te maken en overheerlijk. Courgetti is een goed koolhydraatarm alternatief voor pasta. Deze Courgetti met spekjes en Parmezaanse kaas zet je in slechts 15 minuten op tafel. Ga jij hem ook maken?
Zelf een vegetarisch recept met courgette maken? We got you! Deze Wraps met pompoenhummus, avocado, courgette en feta is een verantwoorde en eenvoudige keuze. Lekker bij de borrel of als snelle lunch. Binnen no-time is dit vega courgette recept gemaakt! Naast dat het er op tafel leuk uitziet, smaken ze ook nog eens erg lekker. Zet in een prikker in de wrap om ervoor te zorgen dat de wrap niet uit elkaar rolt. Zo hoef jij niet moeilijk te doen met het opeten ervan. Geen fan van pompoen? Vervang de hummus dan voor een andere variant naar keuze. Maak er zoveel als je wilt en genieten maar!
Het recept van de dag is deze heerlijke Courgetelle met romige avocadosaus. In dit courgette recept idee kiezen we voor een saus van avocado en hüttenkase in plaats van kookroom. Een perfect recept voor een doordeweekse dag wanneer je zin hebt in een snelle maaltijd! De pasta wordt vervangen door dun gesneden plakjes courgette, waardoor het een goed alternatief is als je op zoek bent naar een koolhydraatarm recept. Naast dat het gerecht er lekker uitziet, smaak het ook nog eens verrukkelijk!
Het kan soms lastig zijn om nieuwe inspiratie over courgette recepten te vinden, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Courgette is een variabele groente waarmee je alle kanten op kunt. Heb jij al een idee voor het volgende courgette recept?
Ben je een liefhebber van ovengerechten? Dan is deze overheerlijke Spinazie en courgette pesto quiche echt een aanrader! Het is een ovenrecept met dunne courgetteplakken op de bovenkant van de quiche. Het voordeel van ovengerechten is dat de bereidingstijd altijd meevalt. De bereidingstijd van deze quiche is slechts 15 minuten. Echter kost het wel wat meer tijd totdat je hem uiteindelijk kan opeten. Een voordeel is wel dat je tijdens de wachttijd al kunt opruimen en de tafel kunt dekken. Dit gerecht is dus efficiënt én superlekker!
Deze Courgettelasagne met gedroogde ham kost iets minder moeite om te maken. Het is een eenpansgerecht, dat in een cakeblik wordt gemaakt en ook gegaard in de oven. Erg gemakkelijk en scheelt weer afwas! Ga jij hem ook maken?
Courgette is een groente die redelijk lang kan worden bewaard als hij op de juiste manier wordt bewaard. Een verse courgette kan tot 5-7 dagen worden bewaard in de koelkast, bij voorkeur in een papieren of plastic zak om vocht vast te houden en te voorkomen dat de groente uitdroogt
Het is meestal niet nodig om een courgette te schillen voordat je hem gebruikt, omdat de schil eetbaar is en veel voedingsstoffen bevat. Als de courgette echter grote, harde zaden heeft of een taaie schil, kun je de schil het beste verwijderen voordat je hem gebruikt.
Courgette heeft meestal ongeveer 5-7 minuten nodig om te bakken. Afhankelijk van de gewenste gaarheid en de snijmethode (plakjes of blokjes). Bak de courgette op middelhoog vuur in een beetje olie of boter tot het zacht en lichtbruin is. Houd het tijdens het bakken in de gaten en roer regelmatig om gelijkmatig te garen.