Griekse Orzo Met Scampi En Feta

Orzo recepten

Orzo Met Zalm En Doperwten

Eens zin in iets anders dan pasta? Probeer een recept uit met orzo. Orzo is een pastasoort in de vorm van rijstkorrels. Het smaakt wat zoeter dan pasta. Orzo wordt veel gebruikt in recepten in Italië, maar ook in de Arabische, Griekse en Turkse keuken is orzo een populair gerecht. Er zijn verschillende recepten met orzo, zo kan het gebruikt worden in een salade of soep, of als vervanger voor rijst. Mix het met een lekker sausje of wat lekkere groenten en je hebt een lekker en makkelijk gerecht op tafel.

Orzo rijst is gemakkelijk en snel te bereiden. Het hoeft namelijk maar tussen de 10 en 12 minuten te koken. Daarna is het een kwestie van mengen met je favoriete groenten of saus en je bent klaar om te gaan eten. Orzo kun je bereiden met of zonder vlees, waardoor er veel mogelijkheden zijn om van orzo een vegetarisch gerecht te maken.

Orzo is een pastasoort, maar het heeft net een andere smaak dan normale pasta. Zoals bij pasta zijn ook voor orzo recepten de variaties eindeloos. Vervang bijvoorbeeld eens je pasta met kip door orzo met kip. Een andere pastasoort, maar erg lekker. Ook passen er verschillende soorten sauzen bij orzo. Vaak wordt er gebruik gemaakt van tomatensaus, maar voeg eens pesto toe aan je orzo. Dit zorgt voor een lekkere smaak. Wil je liever een orzo proberen met vis? Ga dan voor de orzo met garnalen of de romige visschotel met orzo, makkelijk te maken en heerlijk om te eten.

Orzo kan je op verschillende manieren bereiden en verwerken in gerechten. Maak er bijvoorbeeld eens een lekkere salade mee! Het geeft een lekkere bite aan je salade. Lijkt dit je lekker? Probeer dan eens de zomerse orzosalade. Een andere twist is de Griekse orzo met scampi en feta. Dit is een verrassende combinatie die erg aan te raden is. Vervelend nieuws is dat orzo niet glutenvrij is, omdat het gemaakt wordt van een tarwesoort. In dit geval kan je beter rijst gebruiken, wat wel glutenvrij is in veel gevallen.

Wat is orzo?

Vraag jij je ook wel eens af of orzo een pastasoort of rijstsoort is? Bij deze het antwoord: orzo is een pastasoort die qua vorm en grootte vergelijkbaar is met rijst. Orzo heeft een lekkere bite en smaakt iets zoeter dan andere pastasoorten. Orzo kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Namelijk in een soep of salade, maar ook kun je het bereiden als risotto gerecht. Orzo kan gemaakt worden met vlees of vis, of juist met veel groenten. Je hebt dan gelijk een vegetarisch gerecht.

Hoeveel orzo per persoon?

De hoeveelheid orzo die je nodig hebt ligt aan het gerecht dat je maakt. Maak je een risotto of een salade dan wordt er gerekend met ongeveer 70-80 gram per persoon. Maar als je het in een soep doet als extraatje wordt er vaak gerekend met ongeveer 30-40 gram per persoon. Kijk dus goed hoe belangrijk de orzo in je gerecht is en bepaal vanuit daar hoeveel gram je gebruikt.

Orzo met ‘nduja

Ben je op zoek naar een orzo gerecht vol van smaak? Probeer dan deze orzo met ‘nduja! Binnen 15 minuten geniet je al van deze maaltijd met grote garnalen, sjalot en babyspinazie.

Populaire thema's & andere recept ideeën