Print opties

Sluiten

Eggs benedict met krokant spek

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Laat iets afkoelen.
2
Splits ½ van de eieren. Het eiwit gebruiken we niet. Halveer de citroen en pers de vrucht uit.
3
Mix het eigeel met de witte wijnazijn en wat peper en zout in een keukenmachine tot het mengsel licht en luchtig wordt. Schenk er daarna, terwijl de keukenmachine draait, de gesmolten boter in een dun straaltje bij. Blijf mixen tot je een dikke, lobbige Hollandaisesaus. Schenk in een kommetje, breng op smaak met 2 el citroensap. Zet tot gebruik in de koelkast.
4
Leg de plakjes ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven. Voeg na 2 min. de kaiserbroodjes toe.
5
Pel en schil de avocado en snijd in plakken.
6
Breng water aan de kook in een steelpan. Draai het vuur laag zodat het water niet meer borrelt, maar nog wel kleine belletjes op de bodem zichtbaar zijn.
7
Breek ¼ van het overige ei in een kommetje. Roer met een lepel in de pan tot er een draaikolk ontstaat. Laat het ei voorzichtig uit het kommetje in het midden van de draaikolk glijden. Gaar het ei 3 min., tot het eiwit gestold is. Haal het ei met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren, en zorg dat het water tegen het kookpunt aan blijft.
8
Snijd de kaiserbroodjes open. Verdeel de avocado en het krokante spek erover, verdeel de gepocheerde eieren op en schenk de Hollandaisesaus erover.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.