Pulled Beef Enchiladas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pulled beef enchiladas

We hebben weer een heerlijk recept voor je klaarstaan! Pulled beef enchiladas, gevuld met langzaam gegaard kruidig rundvlees. Het kost je wat tijd om te wachten, maar geloof ons, dit is zo’n recept die het wachten waard is. De gesmolten cheddar en frisse toppings zorgen voor extra smaak. Serveer met zure room voor een romige touch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Pulled beef enchiladas

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
5u 0min
Totale tijd
5u 30min
Kookmodus
1
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een diepe pan pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
2
Leg de runderlappen in de pan en voeg de tomatenblokjes, het water, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout toe. Laat het geheel op laag vuur sudderen met de deksel op de pan, totdat het vlees zacht is en uit elkaar valt. Dit duurt ongeveer 5 uur. Haal het laatste uur de deksel van de pan zodat het vocht verdampt. Het vlees valt dan uit elkaar.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Vul de tortilla’s met het vlees en rol ze op. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met geraspte cheddar. Bak 10 min. tot de kaas gesmolten is.
4
Snijd ondertussen de cherrytomaten en bosui in stukjes. Pel en snijd de rode ui in stukjes. Snijd de peterselie fijn. Haal de enchiladas uit de oven en garneer met de cherytomaten, bosui, rode ui en peterselie. Serveer met zure room.

Tip: geen maatbeker bij de hand? Vul het blik van de tomatenblokjes met water en je hebt precies 400 ml water!

Pulled vlees: van pulled pork tot vegetarische varianten

Pulled vlees is een echte smaakmaker in de keuken en wordt steeds populairder. Dit langzaam gegaarde vlees is boterzacht en valt makkelijk uit elkaar in sappige stukjes, perfect voor een broodje, taco of bowl. Het heeft veel weg van een stoofpot recept, maar is toch nét anders. Oorspronkelijk komt pulled pork uit de Amerikaanse barbecuecultuur, waarbij varkensvlees urenlang op lage temperatuur wordt gegaard en daarna met twee vorken uit elkaar wordt getrokken. Maar er zijn inmiddels veel meer heerlijke varianten!

Populaire soorten pulled vlees

Naast het klassieke pulled pork zijn pulled beef en pulled chicken geliefde opties. Pulled beef wordt vaak langzaam gestoofd in bouillon, bier of barbecuesaus, wat zorgt voor een intense smaak. Pulled chicken is een snellere variant, waarbij kip zacht wordt gegaard en uit elkaar wordt geplukt. Ideaal voor een broodje met coleslaw of in Mexicaanse gerechten zoals burrito’s en taco’s. Heb je geen tijd om in de keuken te blijven? Maak dan eens pulled pork of pulled chicken uit de slowcooker! Of ga voor een recept uit de airfryer, zoals dit recept voor pulled pork.

Vegetarische pulled opties

Ook voor wie geen vlees eet, zijn er heerlijke pulled alternatieven. Pulled oesterzwam is een verrassende en smaakvolle optie. Deze paddenstoel heeft van nature een vezelige structuur en krijgt een heerlijke bite als hij wordt gebakken in sojasaus of barbecuesaus. Ook jackfruit is een populair alternatief: deze tropische vrucht heeft een vleesachtige structuur en neemt smaken goed op, waardoor het perfect is voor een vegan pulled burger of wrap.

Hoe eet je pulled vlees?

Pulled vlees (of de vegetarische varianten) is ontzettend veelzijdig. Serveer het op een broodje met frisse koolsalade, vul er taco’s mee of maak een loaded nachoschotel. Het is ook heerlijk in een stamppot voor een verrassende twist of als topping op een pizza recept. Met zoveel mogelijkheden is het geen wonder dat pulled gerechten steeds populairder worden!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via