Een eenpansgerecht dat ook nog eens ultiem verwarmend comfortfood is: deze vullende Toscaanse maaltijdsoep met worst en aardappelen is smaakvol, makkelijk en geschikt voor het hele gezin.
Maaltijdsoepen zijn heerlijke en voedzame gerechten die wereldwijd geliefd zijn vanwege hun smaakvolle combinatie van ingrediënten en het idee dat het je lekker kan opwarmen op een regenachtige dag. Een maaltijdsoep is een stevige soep die als volledige maaltijd kan worden gegeten, omdat het alle benodigde voedingsstoffen bevat om de honger te stillen.
Een van de bekendste maaltijdsoepen is de Franse uiensoep, die zijn oorsprong vindt in de regio Parijs. Het is een hartverwarmende mix van gekarameliseerde uien, rijke bouillon en kaas die perfect wordt aangevuld met geroosterd brood. Een andere beroemde variant is de Italiaanse minestrone, boordevol seizoensgroenten, bonen, pasta en kruiden, die het landelijke en hartige karakter van de Italiaanse keuken weerspiegelt. In Azië is de Japanse misosoep zeer geliefd, gemaakt met misopasta, tofu, zeewier en groenten. Het is een gezonde en lichte keuze voor wanneer je wel zin hebt in een maaltijdsoep, maar niet in een soep die té zwaar gaat vallen op je maag.
Naast deze Toscaanse maaltijdsoep wat wordt gevuld met diverse groenten, aardappelen en worst, zijn er nog meer maaltijdsoepen die je wilt proberen! Zeker als je fan bent van soepen. Wat dacht je van deze prei-gnocchi maaltijdsoep? De gnocchi zorgt voor een voedzame maaltijdsoep en past perfect bij de romige kokosmelk en sappige prei. Blijf in de Italiaanse sferen en maak ook eens een gevulde maaltijdsoep met pasta e fagioli: een traditionele soep gemaakt met een tomaten bouillon, bonen én pasta. Oftewel een soep met pasta en bonen! Ook lekker: Aziatische maaltijdsoep. Dit recept zit boordevol groenten, is lekker snel te maken en ontzettend lekker door de Aziatische twist.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment