Monchoutaart Met Stroopwafel 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Monchoutaart met stroopwafel

Monchoutaart en stroopwafel: the best of both worlds. Je combineert ze tot deze fantastische Monchoutaart met stroopwafel. Een plaatje om te zien en een taart waar je smaakpapillen ontzéttend blij van worden. Het perfecte toetje of gebakje voor bij de koffie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Monchoutaart met stroopwafel

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
5u 0min
Totale tijd
5u 30min
Kookmodus
1
Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in de magnetron. Maal de kandijkoeken in de keukenmachine trot deze verkruimeld zijn. Voeg de boter toe en maal opnieuw. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet even in de koelkast.
2
Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en slagroomversteviger lobbig. Voeg de monchou en basterdsuiker toe en mix opnieuw totdat alle klontjes zijn verdwenen. Verdeel dit mengsel over de koekbodem en tik voorzichtig met de springvorm op het aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen. Laat de taart minimaal 5 uur (liefst de hele nacht) opstijven in de koelkast.
3
Verwijder de springvorm en halveer 40 gr van de stroopwafels. Hak de rest van de stroopwafels in blokjes. Verdeel de karamelsaus over het midden van de taart en verdeel de halve stroopwafels over de rand. Verdeel de stroopwafelblokjes over de karamelsaus.

Tip: geen keukenmachine? Vul een stevige plastic zak met de kandijkoeken en sla er voorzichtig op met een deegroller zodat de koekjes verkruimelen. Rol er eventueel ook met de deegroller overheen.

Bakken met monchou

MonChou: je hebt er vast al eens van gehoord of het misschien zelfs gebruikt in de keuken om er een heerlijk baksel mee te maken. MonChou is een romige, frisse kaas met een stevige textuur. Naast de monchoutaart met stroopwafel zoals het recept op deze pagina, kan je met MonChou nog veel meer lekkere toetjes en baksels maken. Om nog even in de hoek van de taarten te blijven, starten we met deze Champagne Monchoutaart. De MonChou mix je met champagne en taartmix, waardoor de taart een frisse, lichte champagne smaak krijgt. Perfect voor een feestelijk moment!

Liever genieten van een iéts gezonder tussendoortje of smaakvol toetje? Ga voor deze gezondere MonChou taartjes. De bodem van de taartjes, oftewel de eetbare bakjes, maak je van banaan en havermout. In plaats van de échte MonChou gebruiken we voor dit recept kwark, zodat je zonder schuldgevoel kan genieten van deze overheerlijke taartjes. Heerlijk om te serveren voor bij de koffie, om mee te nemen naar een picknick in het park of natuurlijk als dessert. Deze taartjes kunnen eigenlijk altijd wel!

Wil je op oudjaarsdag spectaculaire oliebollen serveren aan je gasten? Maak dan deze gevulde oliebollen met MonChou en kersen. Een feestje om te zien, maar een nóg groter feestje om ze op te smikkelen! Wedden dat jij, wanneer je deze oliebol eenmaal geproefd hebt, het liefst de hele schaal in één keer opeet?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via