Monchoutaart en stroopwafel: the best of both worlds. Je combineert ze tot deze fantastische Monchoutaart met stroopwafel. Een plaatje om te zien en een taart waar je smaakpapillen ontzéttend blij van worden. Het perfecte toetje of gebakje voor bij de koffie!
Tip: geen keukenmachine? Vul een stevige plastic zak met de kandijkoeken en sla er voorzichtig op met een deegroller zodat de koekjes verkruimelen. Rol er eventueel ook met de deegroller overheen.
MonChou: je hebt er vast al eens van gehoord of het misschien zelfs gebruikt in de keuken om er een heerlijk baksel mee te maken. MonChou is een romige, frisse kaas met een stevige textuur. Naast de monchoutaart met stroopwafel zoals het recept op deze pagina, kan je met MonChou nog veel meer lekkere toetjes en baksels maken. Om nog even in de hoek van de taarten te blijven, starten we met deze Champagne Monchoutaart. De MonChou mix je met champagne en taartmix, waardoor de taart een frisse, lichte champagne smaak krijgt. Perfect voor een feestelijk moment!
Liever genieten van een iéts gezonder tussendoortje of smaakvol toetje? Ga voor deze gezondere MonChou taartjes. De bodem van de taartjes, oftewel de eetbare bakjes, maak je van banaan en havermout. In plaats van de échte MonChou gebruiken we voor dit recept kwark, zodat je zonder schuldgevoel kan genieten van deze overheerlijke taartjes. Heerlijk om te serveren voor bij de koffie, om mee te nemen naar een picknick in het park of natuurlijk als dessert. Deze taartjes kunnen eigenlijk altijd wel!
Wil je op oudjaarsdag spectaculaire oliebollen serveren aan je gasten? Maak dan deze gevulde oliebollen met MonChou en kersen. Een feestje om te zien, maar een nóg groter feestje om ze op te smikkelen! Wedden dat jij, wanneer je deze oliebol eenmaal geproefd hebt, het liefst de hele schaal in één keer opeet?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment