Het liefst gebruiken we burrata in elk gerecht! Burrata is een Italiaanse verse kaas gemaakt van mozzarella en room. De kaas heeft een zachte en romige smaak. Met burrata kan je alle kanten op en je kunt het ingrediënt verwerken in een voorgerecht, in een hoofdgerecht of als dip. Ontdek op deze pagina alle gerechten met burrata!
Genoeg variatie! Burrata is de perfecte toevoeging aan je gerecht. Van een heerlijke pizza met burrata tot biefstuk met pesto en burrata! Wat lijkt jou het lekkerst? Burrata in de oven doet ook zeker zijn werk, zo ook bij de plaattaart met tomaat. Een knapperig korstje met Italiaanse kruiden en gesmolten kaas.
Met stukjes burrata maak je een salade helemaal af! De zachte smaak van de kaas kan een simpele salade al omtoveren tot een hoogwaardig gerecht. Zo ook in de kruidige salade met pompoen en boerenkool worden de smaken verfijnd door het toevoegen van burrata. De salade met burrata is lekker voedzaam en zet je eenvoudig op tafel.
Voeg een romige touch toe aan je pasta met burrata! Een ultieme smaakcombinatie is de pasta met burrata, parmaham en pesto. De pasta met burrata en pesto wordt naar een hoger niveau gebracht door de boterzachte burrata en zoute gedroogde ham. Natuurlijk zijn er ook andere gouden combinaties mogelijk. Welke burrata pasta ga jij proberen?
Van dit Italiaanse brood met burrata en mortadella loopt het water ons in de mond! We beleggen het platbrood met groene pesto, mortadella worst en burrata voor een goed belegde pinsa. Burrata met brood is de ideale combinatie van knapperig en romig voor tijdens de lunch en het avondeten. Dit makkelijke gerecht is niet alleen heel erg lekker, maar staat ook nog eens snel op tafel. Smuller maar!
Dit romige ingrediënt kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo gebruiken we de burrata in dit recept als vulling met als eindresultaat heerlijke burrata taco’s. Samen met de romige avocado en frisse limoen komt de burrata helemaal tot zijn recht! Wanneer probeer jij dit burrata taco recept?
De leukste en lekkerste voorgerechten maak je met burrata! Maak een romige burrata dip met vers brood of maak kleine hapjes met mini burrata’s als voorgerecht. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag met de stracciatella di burrata dip gemaakt van de binnenkant van de burrata. In dit recept combineren we de dip met paprika, maar kan de burrata ook gecombineerd worden met tomaten.
De romige textuur van orzo en risotto gaan perfect samen met de zachte burrata. Een echte aanrader is de tomatenrisotto met burrata! De frisse tomaten komen nog meer naar voren in combinatie met de zachtheid van de burrata. Kies jij voor deze risotto of ga je voor een orzo met burrata?
Burrata die in Nederland verkocht wordt, wordt vrijwel altijd gemaakt van gepasteuriseerde melk. Kazen die gemaakt zijn van gepasteuriseerde melk zijn veilig om te eten tijdens een zwangerschap. Dit betekent dat je dan ook verantwoord burrata kan eten tijdens de zwangerschap.
Mozzarella en burrata, beide kazen uit de Italiaanse keuken. Qua uiterlijk lijken burrata en mozzerella op elkaar, maar toch zijn ze net anders. Burrata is simpelweg mozzarella gevuld met extra room, waardoor de binnenkant zacht is.
Het perfecte borrelhapje voor de burrata liefhebber! Met dit burrata board heb je voor ieder wat wils en kun je kiezen uit jouw favoriete snacks. Niet alleen onwijs lekker, maar het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit. Ideaal voor tijdens een feestje of borrel!