Vegetarische Pho noedelsoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vegan
Vrij van vis

Vegetarische noedelsoep

Deze noedelsoep wordt geserveerd met een zelfgemaakte vegetarische bouillon. De bouillon bevat gekarameliseerde uien, sojasaus, gedroogde paddenstoelen, gember en steranijs. Op deze manier krijg je een hele krachtige bouillon voor een smakelijke soep.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische noedelsoep

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in een kom met het kokende water. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de shiitake in grove stukken.
2
Pel de uien en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en bak de ui al omscheppend 4-6 min. tot ze goudbruin zijn. Voeg de fijngesneden gember en de shiitake toe en bak 6-8 min. mee.
3
Schenk de geweekte paddenstoelen door een paar lagen keukenpapier af en vang het vocht op. Snijd de geweekte paddenstoelen in stukken en bak ze 2-3 min. met de uien mee.
4
Schenk het paddenstoelenvocht bij de uien, schep goed om en voeg daarna de groentebouillon en steranijs toe. Laat 10 min. zachtjes koken.
5
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Breng de bouillon verder op smaak met de sojasaus. Haal de zaadlijst uit de rode peper en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Verdeel de noedels over de kommen, schenk het bouillon in de kommen en garneer met julienne wortel, bosui, rode peper en blaadjes koriander.
Wijntip van Yves

Riesling

Naast dat de Riesling in Duitsland in elf van de dertien wijngebieden wordt geplant, komt hij ook voor in o.a. Oostenrijk, Noord-Italië en Australië. De roots van deze druifsoort liggen echter weer in de Elzas (FR) streek.

Schmitges Urgestein Riesling Trocken 2020: deze frisse Riesling heeft rijpe zuren en is uiterst dynamisch en levendig. In de neus aroma’s van citrus en groene appel en heeft een romige, zijdeachtige kant. Hij gaat goed samen met de specerijen steranijs en gember in dit gerecht. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via