zoete aardappel met feta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zoete aardappel met feta en broccoli

Een gerecht op de bakplaat of traybake is een ideale manier om makkelijk een voedzame maaltijd op tafel te zetten op een doordeweekse dag. Eigenlijk kan er gekozen worden voor iedere groentesoort, maar ook voor vlees, vis en vegetarisch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zoete aardappel met feta en broccoli

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
2
Was de zoete aardappel en verwijder, indien nodig, slechte plekjes uit de schil. Snijd de zoete aardappel met schil in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
3
Pers de limoen uit en meng in een kom het sap met de oregano en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zoete aardappel toe en meng goed.
4
Verdeel de blokjes over de bakplaat. Rooster in het midden van de oven voor 15 min. Was ondertussen de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de steel in plakjes.
5
Haal de bakplaat uit de oven. Voeg de broccoli toe en meng door elkaar. Besprenkel met de helft van de resterende olijfolie. Plaats 5 min. terug in de oven. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en halveer de cherrytomaten.
6
Haal nogmaals de bakplaat uit de oven. Verdeel de bosui, cherrytomaten en amandelen over de bakplaat.
7
Verdeel de overige olijfolie over de bakplaat als de ingrediënten er droog uitzien. Verkruimel ook de feta over het geheel en plaats voor circa 10 min. terug in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?