In samenwerking met:
Romige Aardappelpuree Met Mascarpone En Tijm 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Romige aardappelpuree met mascarpone en tijm

Zelf aardappelpuree maken is hartstikke makkelijk en ontzettend smaakvol. Met maar een paar stappen zet jij de allerbeste én luchtigste aardappelpuree op tafel. In dit recept maken we de aardappelpuree extra lekker door mascarpone en tijm toe te voegen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept romige aardappelpuree met mascarpone en tijm

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
2
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 min. gaar. Giet af en laat uitlekken.
3
Schil ondertussen met een dunschiller brede repen van de citroen. Ris de blaadjes van 1/5 van de takjes tijm. Verwarm de melk met de overige takjes tijm en de repen citroenschil in een steelpan.
4
Doe de aardappelen in een droge pan of kom, voeg de warme melk (zonder de tijm en citroenschil), de boter en mascarpone toe en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout, schep op een mooie schaal en garneer met de tijmblaadjes.

Serveertip: serveer de romige aardappelpuree met de knapperige zalm uit de oven.
Tip: maak de puree een dag van tevoren, zodat deze alleen nog opgewarmd hoeft te worden. Warm de puree op met 1 el water op laag vuur om aanbranden te voorkomen.

Het ultieme comfort food

Aardappelpuree, het ultieme comfort food dat ons terugvoert naar de knusse momenten van thuis. Deze zachte, romige creatie is een waar culinair erfgoed en heeft een speciale plaats veroverd in keukens over de hele wereld.

Het begint allemaal met de nederige aardappel, een bescheiden knol die zich transformeert tot een delicatesse. Na zorgvuldig schillen en koken, worden de aardappelen fijngeprakt tot een zijdezachte consistentie. Hier komt de magie om de hoek kijken: boter, melk en soms zelfs een vleugje knoflook worden toegevoegd, waardoor de puree een weelderige textuur en een rijke smaak krijgt.

Aardappelpuree is niet alleen een bijgerecht; het is een veelzijdig recept dat zich moeiteloos aanpast aan verschillende smaken en gerechten. Serveer het als een smeuïge basis voor bij sappige gehaktballen, bedek het met een zee van jus bij een klassieke avondmaaltijd of geef het een moderne twist met toevoegingen zoals kaas, bieslook of spek. Maak je goulash compleet met aardappelpuree, of geef je hutspot een lekkere twist met aardappelpuree.

Een andere leuke twist voor aardappelpuree is het gebruiken van zoete aardappel. Dit geeft de puree niet alleen een mooie oranje kleur maar het is ook nog eens harstikke lekker! Bijvoorbeeld in deze zoete aardappelpuree met ahornsiroop. Ook kan je zoete aardappel verwerken in gerechten zoals ovenschotels of stamppotten, bekijk voor meer inspiratie onze zoete aardappel recepten en kies je favoriet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via