Paprika Tomatensoep Met Geroosterde Druiven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Paprika-tomatensoep met geroosterde druiven

Paprika, tomaten en druiven vormen een ogenschijnlijk vreemde combinatie. Toch werken deze ingrediënten ontzettend goed samen in deze romige zoete soep. De tortelloni en walnoten geven het gerecht een hartige twist; een mooie paprika-tomatensoep voor een koude dag.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept paprika-tomatensoep met geroosterde druiven

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg de druiven (nog aan de tros) in een ovenschaal en besprenkel met 2/3 van de olijfolie, peper en zout. Rooster de druiven 15 minuten in de oven.
2
Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Fruit in een diepe pan de ui 2 minuten zachtjes in 1/3 van de olijfolie. Voeg de knoflook en paprika toe en bak deze nog 4 minuten mee.
3
Voeg de pastasaus en het water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer, breng eventueel op smaak met peper en zout en zet terug op het vuur.
4
Doe de tortelloni in de soep en laat deze in 6 minuten gaarkoken.
5
Meng de walnoten met de ricotta en breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de soep met de tortelloni, de geroosterde druiven, de ricotta en garneer met de walnootolie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via