Zelf getrokken vleesbouillon is niet alleen makkelijk om te maken, maar ook enorm lekker! Deze klassieke variant maken we op dezelfde manier zoals oma hem vroeger maakte. Boordevol verse groenten en niet te vergeten, zelfgemaakte soepballetjes. Je moet eventjes wachten, maar dat is het allemaal meer dan waard!
Tip: mocht de bouillon teveel zijn, kun je deze ook heel goed invriezen en later gebruiken als basis voor soepen.
Voor deze klassieke vleesbouillon gebruik je delen van rund die je voor andere gerechten minder goed kunt gebruiken. Zo maak je deze variant met runderschenkel, een stuk vlees met een groot bot. Dit bot zit boordevol fantastische smaakmakers zoals been en merg. Ideaal om een krachtige bouillon van te trekken!
Verder gebruiken we in de klassieke vleesbouillon mergpijpjes, wat afkomstig is van de beenderen van het rund. Mergpijpjes geven extra smaak aan de soep en in combinatie met de runderschenkel is de vleesbouillon nóg lekkerder.
Natuurlijk mogen zelfgemaakte soepballetjes niet ontbreken in deze klassieke soep! Binnen een handomdraai heb je de balletjes gemaakt. Doordat ze nog kort meekoken in de soep, nemen ze de smaak van de vleesbouillon over. Hierdoor zijn ze sappiger en echte smaakbommetjes.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment