Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Voeg het maismeel en zout toe aan een kom. Voeg het koude water toe en kneed minimaal 5 min. tot er een stevig deeg ontstaat. Het deeg is in het begin heel waterig, maar neemt vanzelf vocht op. Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een tennisbal en rol met een deegroller uit tot 2 cm dikte. Verhit 1el olie in een pan en bak de arepa 5 min. per kant.
2
Snijd de ui in ringen en voeg toe aan een kom. Verhit het water, azijn en suiker in een pan, tot de suiker is opgelost. Giet over de rode ui heen en zet weg.
3
Breng 250 ml water aan de kook in een pan en voeg het bouillonblokje toe. Voeg de kip toe en pocheer gaar in 10 min. Haal de kip uit de bouillon en bewaar de bouillon. Trek de kip met een vork uit elkaar tot ‘pulled chicken’. Pel en snijd ui en knoflook fijn. Verhit de resterende olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Voeg de worcestershire saus, chipotle, kip en bewaarde bouillon toe. Laat 10 min. inkoken.
4
Snijd de komkommer in plakjes en snijd de arepa’s open. Voeg de pulled chicken, waterkers, komkommer en ingelegde rode ui toe. Serveer met crème fraîche.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip

Gemaakt door Eatertainment

Delen via