In samenwerking met:
Kip tandoori met rijst en snijbonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip tandoori met rijst en snijbonen

Smaakvolle kip tandoori geserveerd met snijbonen en basmatirijst. De Griekse yoghurt zorgt voor een verrassend zuurtje in het gerecht. Lekker voor op een doordeweekse avond, want dit gerecht zet je al binnen 25 minuten op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kip tandoori met rijst en snijbonen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de kipfilet in blokken van 2 cm en marineer deze voor 15 min. met Verstegen Mix voor Kip Tandoori.
2
Spoel de rijst en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn.
3
Verwarm een pan met de zonnebloemolie en bak de kip in 4 min. goudbruin. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe, bak dit 2 min. op middelhoog vuur mee en voeg vervolgens de yoghurt toe. Roer dit goed door en laat dit voor 3 min. nog zachtjes koken.
4
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de snijbonen in 2 min. beetgaar. Giet de snijbonen af.
5
Serveer de kip tandoori met de rijst en snijbonen. Garneer het gerecht met de peterselie.

Tip: vervang voor de vegetarische optie de kip door tofu blokjes, bak deze voor 4 minuten goudbruin en voeg hier vervolgens de Verstegen Mix voor Kip Tandoori aan toe.

De Indiase keuken

Kip tandoori is een populair Indiaas gerecht dat bekend staat om zijn rijke smaak en aromatische kruiden. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de noordelijke regio van India, met name in Punjab, dat grenst aan Pakistan. De naam “tandoori” is afgeleid van de traditionele kleioven genaamd de “tandoor”, waarin het vlees wordt gegrild.

De kip wordt gemarineerd in een mengsel van yoghurt en specerijen, zoals garam masala, kurkuma, komijn, koriander, knoflook en gember. De marinade zorgt ervoor dat het vlees mals blijft en geeft het zijn kenmerkende rode kleur. Na het marineren wordt de kip gegrild in de tandoor, wat resulteert in een sappig en smaakvol gerecht. Je kunt de marinade voor de kip tandoori ook in de pan toevoegen als je geen tandoor hebt.

Naast kip tandoori zijn er veel andere heerlijke gerechten die in India worden gegeten. India heeft een diverse keuken die sterk varieert van regio tot regio. In het noorden van India zie je gerechten zoals boterkip en biryani. In het zuiden van India zijn populaire gerechten onder andere dosa (een soort pannenkoek), idli (gestoomde rijstcake) en sambar (een pittige linzensoep).

India is ook bekend om zijn vegetarische gerechten, waarbij linzen, groenten en specerijen een belangrijke rol spelen. Gerechten zoals dahl (linzensoep), chole (kikkererwtenstoofpot) en aloo gobi (aardappel-bloemkoolcurry) zijn geliefd bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Probeer deze dahl met linzen, een goede voedingsbron van ijzer, vezels én vetten. Heb je meer zin in een soep? Probeer dan deze rode linzensoep met Ras el Hanout.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via