In samenwerking met:
Sneeuwballen Met Witte Chocolade En Speculaas 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Witte chocolade sneeuwballen met speculaas

Deze prachtige én overheerlijke witte chocolade sneeuwballen met speculaas stelen de show als je ze serveert bij de koffie of tijdens een uitgebreide high tea. Je kan de sneeuwballen gemakkelijk een dag of zelfs een paar dagen van tevoren klaarmaken, wat je tijd scheelt op de dag zelf. Ideaal!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

20 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept witte chocolade sneeuwballen met speculaas

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breek de witte chocolade in stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en roer regelmatig door.
2
Vermaal ondertussen de speculaaskoekjes in de keukenmachine tot fijn kruim. Roer de speculaaskruim en de slagroom door de gesmolten chocolade. Laat iets afkoelen.
3
Rol met je handen balletjes ter grootte van 3 cm. Strooi de kokosrasp in een kommetje en rol de balletjes door de kokosrasp. Bewaar de sneeuwballen in de koelkast.

Tip: bewaar de sneeuwballen maximaal 1 week afgesloten in de koelkast.

Kerst met de kids

De feestdagen brengen we natuurlijk door met het hele gezin. Dat betekent dat óók aan de kleintjes moet worden gedacht! De witte chocolade sneeuwballen met speculaas in dit recept zijn heel leuk om ook uit te delen aan de kinderen. Maar hoe leuk is het om ze een eigen gerecht te geven en zowel een voor-, een hoofd- én een nagerecht te serveren? Zo kunnen ze de hele tijd gezellig aan tafel zitten en mee smikkelen met gerechtjes die speciaal voor hen bereid zijn!

Als voorgerecht zijn deze kerstboomchips met guacamole een aanrader. Door de vorm van de kerstboom zijn de ‘chips’ natuurlijk meteen kerstproof. Ook lekker: mini-caprese spiesjes. Deze bestaan uit cherrytomaatjes, mini-mozzarellabolletjes en basilicumblaadjes, op een spiesje gestoken en eventueel besprenkeld met een balsamico glazuur.

Het hoofdgerecht kunnen de kinderen vaak mee-eten met de volwassenen natuurlijk. Zeker wanneer de tafel vol wordt gezet met allerlei lekkers en iedereen zelf kiest waar hij/zij zin in heeft! Is dit niet het geval en is het hoofdgerecht voor de volwassenen heel uitgesproken? Serveer voor de kinderen bijvoorbeeld kipnuggets met aardappelpuree of frietjes of kies voor een lekkere pasta.

Voor het nagerecht kun je denken aan feestelijke cupcakes die de kinderen zelf kunnen versieren. Zorg voor verschillende decoraties zoals gekleurde glazuur, hagelslag en snoepjes. Een andere leuke optie is een kerstboom van vers fruit, waarbij stukjes fruit als kerstballen dienen en een ster van ananas bovenop staat. Ook leuk: deze ijssandwiches met discodip!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via