Deze prachtige én overheerlijke witte chocolade sneeuwballen met speculaas stelen de show als je ze serveert bij de koffie of tijdens een uitgebreide high tea. Je kan de sneeuwballen gemakkelijk een dag of zelfs een paar dagen van tevoren klaarmaken, wat je tijd scheelt op de dag zelf. Ideaal!
Tip: bewaar de sneeuwballen maximaal 1 week afgesloten in de koelkast.
Kerst met de kids
De feestdagen brengen we natuurlijk door met het hele gezin. Dat betekent dat óók aan de kleintjes moet worden gedacht! De witte chocolade sneeuwballen met speculaas in dit recept zijn heel leuk om ook uit te delen aan de kinderen. Maar hoe leuk is het om ze een eigen gerecht te geven en zowel een voor-, een hoofd- én een nagerecht te serveren? Zo kunnen ze de hele tijd gezellig aan tafel zitten en mee smikkelen met gerechtjes die speciaal voor hen bereid zijn!
Als voorgerecht zijn deze kerstboomchips met guacamole een aanrader. Door de vorm van de kerstboom zijn de ‘chips’ natuurlijk meteen kerstproof. Ook lekker: mini-caprese spiesjes. Deze bestaan uit cherrytomaatjes, mini-mozzarellabolletjes en basilicumblaadjes, op een spiesje gestoken en eventueel besprenkeld met een balsamico glazuur.
Het hoofdgerecht kunnen de kinderen vaak mee-eten met de volwassenen natuurlijk. Zeker wanneer de tafel vol wordt gezet met allerlei lekkers en iedereen zelf kiest waar hij/zij zin in heeft! Is dit niet het geval en is het hoofdgerecht voor de volwassenen heel uitgesproken? Serveer voor de kinderen bijvoorbeeld kipnuggets met aardappelpuree of frietjes of kies voor een lekkere pasta.
Voor het nagerecht kun je denken aan feestelijke cupcakes die de kinderen zelf kunnen versieren. Zorg voor verschillende decoraties zoals gekleurde glazuur, hagelslag en snoepjes. Een andere leuke optie is een kerstboom van vers fruit, waarbij stukjes fruit als kerstballen dienen en een ster van ananas bovenop staat. Ook leuk: deze ijssandwiches met discodip!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment