In samenwerking met:
Yoghurt Met Mango En Passievrucht
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Yoghurt met mango en passievrucht

Maak van een gewone kom yoghurt een tropische verrassing met mango en passievrucht. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? Naast een feestelijk bordje, is het ook nog eens een goede start van de dag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept yoghurt met mango en passievrucht

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de wangen van de mango langs weerszijden van de pit. Snijd de helften in repen van boven naar beneden en van links naar rechts tot aan de schil. Duw de schil naar buiten en snijd de blokjes eraf.
2
Verdeel de yoghurt over 4 kommen. Verdeel de mango over de yoghurt.
3
Halveer de passievruchten, schep met een theelepel het vruchtvlees eruit en verdeel over de yoghurt. Bestrooi met de muesli.

Een tropische verrassing

Er zijn talloze soorten tropisch fruit die groeien in verschillende delen van de wereld. Sommige van de meest populaire tropische vruchten zijn mango’s, ananas, papaja’s, bananen, passievruchten, guave en kokosnoten.

Mango’s zijn zoet en sappig met een zachte, vezelige textuur en zijn rijk aan vitamine C en A. Ananas is zoet en heeft een sappige en vezelige textuur, rijk aan vitamine C, mangaan en enzymen die helpen bij de spijsvertering. Papaja’s hebben een zachte textuur en zijn rijk aan vitamine C, A, en vezels, en worden vaak gebruikt in smoothies en salades. Bananen zijn een veel voorkomend tropisch fruit, zoet en zacht, en zijn rijk aan kalium, vezels en vitamine C. Passievruchten hebben een aromatische en zoete smaak met een geleiachtige textuur en zijn rijk aan vitamine C en A. Guave is een zoete en aromatische vrucht met een zachte textuur, rijk aan vezels en vitamine C. Kokosnoten hebben een stevige textuur en worden gebruikt voor hun vlees, melk en olie, en zijn rijk aan vezels, kalium en andere mineralen.

Tropisch fruit heeft vaak een zoete en sappige smaak die het resultaat is van hun unieke omgeving en groeiomstandigheden. Deze vruchten zijn vaak zonovergoten, waardoor ze rijker worden aan natuurlijke suikers, aroma’s en voedingsstoffen, wat resulteert in een heerlijke smaak.

Tropisch fruit in recepten

Vruchten als mango’s, ananas en bananen zijn perfect voor in een lekkere smoothie bowl of voor door je yoghurt. Maar uiteraard zijn er nog veel meer recepten waar deze vruchten in worden verwerkt! Bijvoorbeeld in deze salade met gegrilde paprika en mango. Zoete mango, frisse avocado en romige mozzarella. Een perfecte zomerse salade voor bij de barbecue of als lunch.

Wist je dat ananas superlekker is in combinatie met kip kerrie? Maak eens kip kerrie met rijst, ananas en crème fraîche. Een simpel én snel gerecht, maar ontzettend smaakvol. Ideaal als doordeweekse avond, want het staat binnen 30 minuten op tafel!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via