Makkelijk en snel champignons schoonmaken
Lifestyle

Makkelijk en snel champignons schoonmaken

Je kent het wel, je gaat naar de supermarkt en je koopt een bakje champignons of andere paddenstoelen. Vervolgens ga je koken en zie je dat de champignons nog helemaal onder de aarde zitten. Ze moeten dus nog schoongemaakt worden, maar wie heeft daar nu zin in? Met een doekje de aarde één voor één van de champignons vegen, geen leuk klusje! In deze blog leggen wij jou uit hoe champignons schoonmaken supermakkelijk kan!

Champignons schoonmaken met lauw en koud water

Champignons schoonmaken door ze in water te leggen wordt vaak afgeraden, omdat de paddenstoelen dan hun smaak zouden verliezen. Met onze Tips & Tricks kun je de champignons tóch schoonmaken met water zonder dat ze hun smaak verliezen. Volg het stappenplan hieronder of kijk de video!

Stap 1: schalen met water

Allereerst pak je 2 schalen waar voldoende water in kan om de champignons in te wassen. Vul de ene schaal met koud water en de andere schaal met lauw water. Voeg aan de schaal met lauw water wat zout toe.

Stap 2: champignons in lauw water

Leg de champignons eerst in de schaal met het lauwe water. Roer ze om in het water, maar zorg ervoor dat de paddenstoelen niet te lang in het water liggen.

Stap 3: champignons in koud water

Schep de champignons over naar de schaal met het koude water. Roer ze hier ook even in om en haal de champignons er na korte tijd uit. De champignons zijn nu helemaal schoon en klaar om in je gerecht te gebruiken!

Houd onze Instagram in de gaten voor nóg meer handige kook- / keukentips! Wil je alle Tips & Tricks terugkijken? Deze vind je bewaard terug onder de hoogtepunten op onze Instagram pagina.

Verse pizza met champignons en brie

Champignons in gerechten

De schone champignons kun je gelijk in een gerecht gebruiken. In een risotto, op een pizza of in een boerenomelet, heerlijk! Probeer bijvoorbeeld eens deze verse pizza met champignons en brie!

Een romige soep met kastanjechampignons

Een lekkere soep voor de koudere dagen: romige champignonsoep met kastanjechampignons. De champignons verwerken we op twee manieren, waardoor ze smaak nóg lekkerder wordt.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via